Polet – Keramika d.o.o. Novi Bečej s danom 15.09.2023. zaustavlja proizvodnju keramičkih pločica, te se u skladu sa Strategijom Nexe grupe intenzivno razmatraju alternative za ovu proizvodnu lokaciju, uključujući i nove proizvodne delatnosti.

U skladu sa strategijom Nexe grupe, doneta je odluka da se 15. septembra zaustavlja proizvodnja keramičkih pločica u fabrici Polet – Keramika d.o.o. Novi Bečej.

Nexe grupa krajem 2022. godine usvojila je Strategiju za razdoblje 2022.-2030., a kako bi bila spremnija na aktuelne tržišne okolnosti te osigurala dugoročan razvoj i održivost poslovanja. Definisan je plan strateških aktivnosti grupe za razdoblje do 2030. koji optimalno uzima u obzir organizacione i finansijske resurse kompanije. Konkretno, strategijom su definisana područja kroz koja će Nexe grupa stvarati dodatnu vrednost, među kojima je i tržišna orijentisanost koja podrazumeva i optimizaciju poslovnog portfelja koje će biti realizovano i kroz ovu odluku.

Važan deo procesa realizacije odluke o zaustavljanju proizvodnje u Polet – Keramici d.o.o. su i organizacijske promene, te je predviđeno da deo zaposlenih svoj radni odnos nastavi u ostalim članicama Nexe grupe u Srbiji, dok će ostatku zaposlenih biti ponuđene adekvatne otpremnine.

Istovremeno, Polet – Keramika d.o.o. će nastavljati ispunjavati sve preuzete obaveze prema kupcima i dobavljačima.

U skladu sa Strategijom Nexe grupe, uprava intenzivno razmatra alternative za ovu proizvodnu lokaciju, uključujući i razvoj novih proizvodnih delatnosti na istoj, navodi se u saopštenju za medije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име