Devetnaesti put Stonoteniski klub Bečej organizuje popularno takmičenje za veterane Kolenica kup. Otvoreno prvenstvo Bečeja okupiće i ovog puta stonotenisere iz brojnih klubova iz regiona i zemlje. Septembarsko izdanje zakazano je za nedelju (6. septembar) u hali Sportskog centra Đorđe Predin Badža, a prvi mečevi igraju se već od 9 sati.

Ovaj turnir je treći, i poslednji ove godine, a koji će se bodovati za konačan plasman. Nadmetanje će biti organizovano na 16 stolova. Na prethodnom, 18. takmičenju, okupilo se tačno 119 igrača iz Slovenije, Mađarske, Rumunije, Hrvatske i Srbije, a na radost organizatora i iz Argentine. Prema rečima predsednika kluba Goran Dragina, sve je spremno za Kolenica kup. Iako je broj za sada prijavljenih takmičara manji od očekivanog, iz bečejskog kluba nisu obeshrabreni. Predsednika kluba pitali smo i za finansijske mogućnosti kluba, kao i za planove u novoj takmičarskoj sezoni.

– Mnogo očekujemo od najmlađih. Nažalost, ne mogu se praviti veliki planovi, najviše zbog situacije u privredi. Lokalna samouprava pomaže koliko može. Mi smo kao organizatori takmičenje izgradili u poslednjih pet godina neophodnu infrastrukturu, što nam je potrebno za domaćinstva, kaže Dragin.

Trener mlađih selekcija Dragan Klajić očekuje uspešnu sezonu u Stonoteniskom klubu Bečej. Kažu da mladi imaju potencijala, da vredno treniraju i da su pred njima tek rezultati. Trinaestogodišnja Ivana Ćućuz za sada ima osvojenih 20 medalja i nekoliko pehara. Od sebe u novoj takmičarskoj sezoni očekuje mnogo, kako bi se zbirka odličja proširila. I ona bi trebalo da nastupi na popularnoj Kolenici, jer, mlade nade treba da imaju nastupe na masovnim takmičenjima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име