Bečejska Gimnazija će pod svojim krom održati „Dane nauke“ | Foto: Vlastimir Jankov
Bečejska Gimnazija će pod svojim krom održati „Dane nauke“ | Foto: Vlastimir Jankov

Tradicionalna manifestacija bečejske Gimnazije „Dani nauke“ održaće se tokom naredne nedelje, a danas će u zgradi prestižne škole biti, takođe, tradicionalni „kviz znanja“ za učenike osmih razreda osnovnih škola bečejske opštine.

Mali maturanti, od kojih će mnogi već naredne školske godine biti gimnazijalci, pokazaće od 13 sati u popularnom takmičenju s kakvim znanjem raspolažu.

-Sve je ovo borba za decu u klupama naše škole. Na ovaj način deca i njihovi roditelji imaju priliku da se upoznaju šta naša škola nudi kroz srednjoškolsko vaspitanje i obrazovanje u redovnoj nastavi, ali i vannastavnim aktivnostima. Tokom četiri dana naredne nedelje imaćemo svakog dana projektne nastave, gde će biti predstavljeni projekti sva četiri razreda na razne teme, a angažovali smo i profesore s PMF u Novom Sadu da održe atraktivna predavanja iz svojih naučnih oblasti, čuli smo od direktora bečejske Gimnarije mr Miodraga Basarića.

Projektna nastava će se održati u stalnom terminu od 10.15 do 13.25 sati. Prvog dana će prvi razredi predstaviti projekte na temu: voda, projekti drugih razreda na temu: evolucija čuće se drugog dana, temu: čaj obradiće učenici trećih razreda u sredu, 28. marta, dok će natednog dana maturanti predstaviti projekte na temu: feminizam. Tokom narednog meseca planirano je predstavljanje najuspešnijih projekata u okviru Dana projektne nastave bečejske Gimnazije.

Kad su popodnevne aktivnosti u pitanju, prof. Dragan Mašulović će u ponedeljak, 26. marta, od 17 do 18.30 sati održati predavanje iz oblasti informatike. Sutradan će učenici trećih razreda Jelena Ćurčić i Stefan Đorđević, pod mentorstvom profesorke Ljubice Korherc Androcki, od 13 do 13.30 prezentovati biografije svetskih književnika Antona Čehova i Šarla Bodlera, a od 15 do 16.30 sati dr Siniša Crvenković će približiti Teoriju algebarskih jednačina, Mihajla Petrovića Alasa. Trećeg dana će od 13 do 13.30 sati učenica trećeg razreda Anita Nađ, čiji je mentor profesor Atila Galfi, govoriti na temu: hemeoterapija – lek ili obmana, a od 15 do 16.30 sati će dr Zorana Lužanin imati atraktivno predavanje na temu: Možemo li uz pomoć matematike predvideti budućnost.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име