Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

U postupku pripreme Plana razvoja opštine Bečej 2024 – 2030 za usvajanje, Opštinska uprava opštine Bečej sprovodi javnu raspravu o nacrtu Plana sa predstavnicima državnih organa, javnih službi, privrednih subjekata, sindikata, udruženja poslodavaca, stručne javnosti, građana i građanki, civilnih organizacija, kao i sa drugim zainteresovanim učesnicima.

Javna rasprava o Planu biće sprovedena počela je 19. aprila i trajaće do 10. maja. U ovom periodu Plan će biti dostupan za uvid i preuzimanje na zvaničnoj internet stranici opštine Bečej.

Zainteresovani mogu do 10. maja da dostave svoje sugestije, predloge, inicijative i komentare na e-mail adresu: vidjenko.vujinovic@becej.rs ili pisanim putem Opštini Bečej, Bečej, Trg Oslobođenja 2, na obrascu.

Otvoreni sastanak radi prezentacije i rasprave o Planu u skupštinskoj sali opštine Bečej sa svim zainteresovanim učesnicima biće organizovan u četvrtak 9. maja u 11 sati.

Po završetku postupka javne rasprave Koordinacioni tim i tematske radne grupe za izradu Plana analiziraće sve primedbe, predloge i sugestije učesnika u javnoj raspravi i sačiniće izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi povodom Plana, koji će objaviti na svojoj internet stranici najkasnije u roku od 15 dana od dana okončanja javne rasprave, nakon toga će dokument biti predat Opštinskom veću na dalje postupanje i nadležnost, te Skupštini opštine Bečej na usvajanje.

Za viziju Plana razvoja odabrano je sledeće: Zdrava, ekološki osvešćena i društveno bogata zajednica koja podstiče održivi ekonomski razvoj, promoviše i poštuje multikulturalnost i obezbeđuje kvalitetne uslove života za svoje građane i građanke.

Slogan je, kao i za prošli strateški dokument Bečej – moj centar sveta!

Razvojni pravci i prioritetni ciljevi opštine Bečej za period 2024-2030. godine definisani su nakon sprovođenja ex-post i ex-ante analize iz kojih su, takođe, proizašle analize trenutnog stanja i vizija opštine Bečej. Definisano je ukupno tri razvojna pravca i 11 prioritetnih ciljeva.

Razvojni cilj 1: održivi ekonomski razvoj u službi stvaranja boljih uslova za život i rad

Razvojni cilj 2: zdrava multikulturalna zajednica koja zadovoljava potrebe svih stanovnika opštine

Razvojni cilj 3: održivi urbanistički razvoj za održivu budućnost

Prioritetni ciljevi za razvojni cilj 1 – održivi ekonomski razvoj u službi stvaranja boljih uslova za život i rad:

  1. Stvaranje povoljnog ambijenta za razvoj konkurentne privrede i povećanja zapošljivosti
  2. Podsticanje razvoja konkurentne poljoprivrede
  3. Razvoj održivog turizma i promocija turističke ponude
  4. Unapređenje rada lokalne javne uprave u cilju podizanja kvaliteta usluga za privredu i građane

Prioritetni ciljevi za Razvojni cilj 2 – zdrava multikulturalna zajednica koja zadovoljava potrebe svih stanovnika opštine:

  1. Poboljšanje uslova i unapređenje sistema formalnog i neformalnog obrazovanja, 6a. Unapređenje, povećanje dostupnosti i kvaliteta socijalne zaštite, 6b. Unapređenje, povećanje dostupnosti i kvaliteta zdravstvene zaštite, 7. Unapređenje sporta, rekreacije i promocija zdravih stilova života, 8. Razvoj kulture i očuvanje tradicije u cilju bogatije kulturne ponude i promocije multikulturalizma

Prioritetni ciljevi Razvojni cilj 3 – održivi urbanistički razvoj za održivu budućnost:

  1. Unapređenje zelene infrastrukture i održivo upravljanje prirodnim resursima 10. Povećanje energetske efikasnosti 11. Unapređenje komunalne infrastrukture i usluga u cilju podizanja kvaliteta uslova za život stanovništva i zaštite životne sredine

Kompletnu dokumentaciju možete pronaći OVDE.

1 KOMENTAR

  1. Ajde imovinske karte za pocetak predsednika opstine ovog zivog,onda pokojnog dragana tosica i ostalih direktora javnih preduzeca u opstini.E da,ime i prezime doticnog advokata na predmetu ada-becej most i sudskog vestaka sto radi za njega i u isto vreme obavlja duznost kao likvidacioni upravnik direkcije za izgradnju grada becej.Nadam se da vlasnik ove stranice otici odma kod gore navedenih da im pokaze sta je napisano i koje pisao.Tradicija se nastavlja i zato moramo komentarisati ovim putem

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име