Javna rasprava o predlogu Odluke o budžetu za 2018. godinu biće održana u utorak 19. decembra od 9 sati u zgradi opštine Bečej.

Svi zainteresovani mogu da prisustvuju javnoj raspravi i da daju komentare na Nacrt Odluke o budžetu za 2018. godinu. Opštinski budžet za narednu godinu, prema nacrtu, iznosi 1,4 milijardi dinara.

Nacrt odluke o budžetu za 2018. godinu

Podsetimo na to da su na inicijativu Bečejskog udruženja mladih krajem oktobra građani opštine Bečej imali mogućnost da glasaju za budžetske prioritete u okviru akcije „Budžet po meri građana – I ti se pitaš“, a da je javna rasprava na kojoj će se videti rezultati te akcije jedan od epiloga tih aktivnosti.

Predlozi oko 2.000 građana uvršteni su u predloženi budžet najveće potiske opštine za 2018. godinu i biće realizovani kroz investicije i projekte.

Bečejsko udruženje mladih je okviru projekta „Ka transparentnijoj i odgovornijoj javnoj upravi na lokalnom nivou” u saradnji sa Centrom za evropske politike, a uz podršku Evropske unije i Kraljevine Holandije sprovodilo monitoring usvajanja budžeta. Objavljeni sadržaj je odgovornost BUM-a i ni na koji način se ne može smatrati da odražava stavove Evropske unije i Kraljevine Holandije.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име