Prava ikebana sporta u školskom dvorištu
Prava ikebana sporta u školskom dvorištu

Bečejska Gimnazija u partnerstvu sa lokalnom samoupravom, Savezom sportova opštine Bečej i Kancelarijom za mlade organizovala je u subotu Sajam sporta.

Prava ikebana u dvorištu i fiskulturnoj sali škole okupila je petnaestak sportskih klubova, koji su promovisali svoj rad pred osnovcima od petog do osmog razreda svih škola sa teritorije bečejske opštine.

-Zadovoljstvo je biti domaćin ovakve manifestacije. Zahvalni smo našim partnerima, bez kojih sve ovo ne bi bilo izvodljivo u ovakvom formatu, ali i sportskim klubovima i osnovnim školama, koje su dovele svoju decu. Namera nam je da promovišemo sport i školu, pa je otuda moto manifestacije – U zdravom telu, zdrav duh! Istovremeno, želimo da pokažemo da smo s pravom među petnaestak Gimnazija u Srbiji koje imaju sportsko odeljenje. Ove godine drugi put upisujemo prvake u odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za sport u našu školu. Upis je danas i u ponedeljak. Odeljenje broji 20 učenika, a broj zainteresovanih je znatno veći, čuli smo od direktora bečejske Gimnazije Miodraga Basarića.

Direktor bečejske Gimnazije mr Miodrag Basarić
Direktor bečejske Gimnazije mr Miodrag Basarić

Inače, Sajam sporta se ne održavaprvi put u Bečeju. Ranijih godina je domaćin bio Savez sportova opštine Bečej, a od ove godine je domaćinstvo preuzela Gimnazija s namerom da tako i ostane. Uostalom, sportsko odeljenje u svom programu za četiri godine ima ukupno 1.115 časova iz oblasti sporta, što je daleko više nego kog ostalih gimazijskih smerova. Primera radi, predmet „Sport i zdravlje“ se ostalim smerovima javlja u obliku izbornog programa, a učenici sportskog odeljenja će imati 539 časova ovog predmeta. Tome treba dodati da učenici sportskog odeljenja imaju predmet „Sport i trening“, koji je zastupljen sa 576 časova tokom školovanja. Ovoliki broj časova specifičnih predmeta, sadržaji koji se izučavaju, stručni nastavnici i opremljene škole stvaraju uslove da maturanti postanu izuzetno efikasni studenti na odgovarajućim fakultetima sporta i fizičkog vaspitanja, uključujući fakultete koji pripadau univerzitetima Vojske i Policije Republike Srbije, a ne uskraćuje se prohodnost na studijske programe iz drugih oblasti.

Na kraju valja dodati da je bečejska Gimnazija već 97 godina u službi vaspitanja i obrazovanja, da je primer otvorenog eksperimentalnog duha, jer je spremna da uvodi inovacije u vaspitanju i obrazovanju mladih. Zaposleni u njoj imaju običaj da lažu da je to moderna škola za vizionare, odvažne i radoznale. Upravo iz tog razloga su, bez obzira na deficit dece, sva mesta u školi popunjena. Tako će biti i u drugoj generaciji sportskog odeljenja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име