Na desetom Međunarodnom matematičkom takmičenju „Kengur bez granica“, učenica prvog razreda društveno – jezičkog smera u Gimnaziji Bečej Izabela Guljaš, osvojila je treće mesto u svojoj kategoriji. Isti uspeh ostvarila je učenica Nataša Misić, učenica trećeg razreda društveno – jezičkog smera.

Ona je do ovog stepena takmičenja stigla kao drugoplasirana na prethodnom koje je održano u Bečeju nekoliko nedelja ranije.

Nadmetanje je u Informatičkoj gimnaziji u Beogradu okupilo 360 đaka iz zemlje, uzrasta od prvog razreda osnovne škole do četvrtog srednje.

Društvo matematičara Srbije, sa odobrenjem Međunarodne asocijacije „Kengur bez granica“ sa centrom u Parizu, od 2006. godine organizuje Međunarodno matematičko takmičenje „Kengur bez granica”.

Cilj ovog prestižnog takmičenja je afirmacija matematike i prirodnih nauka, kao i podsticaj kod đaka za razvijanje logičkog i kombinatornog mišljenja, razumevanja tekstova i primena stečanog znanja.

Gimnazija Bečej se ove godine prvi put našla u finalu, zahvaljujući Izabeli Guljaš i njenom mentorki, profesorki matematike Ljiljani Vajdle, te Nataši Misić, čija je mentorka profesorica Tamara Varga.

Bečejska srednja škola, jedna od tri, postiže uspehe na mnogobrojnim takmičenjima tokom godine. Ovo poslednje u nizu, zaokružilo je ovo proleće uoči kraja školske godine.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име