Dvojac sa mentorkom niže odlične rezultate
Dvojac sa mentorkom niže odlične rezultate

Učenice trećeg razreda Ekonomsko – trgovinske škole u Bečeju Rita Jastrebinac i Leontina Lukač su u okviru pete manifestacije „Put nauke” u Senti na finalu takmičenja „Od ideje do stvarnosti“ prezentovale biznis plan cvećare sa inovativnim uslugama i proizvodnjom inovativnih proizvoda, te osvojile drugo mesto.

-Izvanredno dobro izrađen biznis plan i sjajna prezentacija im je donela drugo mesto od 24 učesnika ovog takmičenja, učenika srednjih škola, kao i studenata našeg regiona. Prema oceni žirija njihove ideje inovativnih proizvoda kao nakit od sušenog cveća i nokti dekorisani sušenim cvećem do sada se nisu pojavili na našem tržištu, a kako je to u biznis planu navedeno – postoji realna potencijalna tražnja za istima, kaže mentorka učenica profesorka preduzetništva Andrea Galgo Ferenci.

„Nevidljiva“ članica bečejske ekipe na takmičenju, učenica ETŠ Emeše Galamboš, prema zamisli takmičarki dekorisala je veštačke nokte sušenim cvećem.

Proizvod koji će tek da osvoji tržište
Proizvod koji će tek da osvoji tržište

Inače, dvočlana ekipa bečejske škole je proteklog meseca osvojila prvo mesto na Đačkom menadžment prvenstvu u Novom Sadu, a ideja novog proizvoda se rodila nakon tog takmičenja, a sitne dorade poslovnog plana su urađene nakon tog susreta.

Organizatori ove manifestacije, čije se aktivnosti održavaju i u Bečeju, i to u Spomen kući Tan gde je u toku atraktivna izložba „Spektri“, jesu Fondacija „Pro Scientia Naturae” Senta,  Udruženje baštovana Senta,  „Science“ d.o.o. Senta, dok su donatori Ministarsvo ljudskih resursa Mađarske i fondacije „Bethlen Gábor“ i „László Szekeres“.

 

Ovim takmičenjem, nakon veoma uspešne školske godine, đaci ETŠ idu na raspust. Naime, upravo đaci koji slušaju nastavu na mađarskom jeziku, veoma se izdvajaju na svim takmičenjima različitih profila i nastavnih predmeta. Tako su nedavno zablistali na takmičenju GENIUS za talentovane đake vojvođanskih škola na mađarskom jeziku.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име