Ilustracija, foto: Arhiva
Ilustracija, foto: Arhiva

Prema njegovim rečima, najverovatnije je da će učenici nižih razreda, do četvrtog, eventualno petog, biti u školama. 

-Mlađi razredi, koji su najznačajniji, do četvrtog, eventualno petog, biće najverovatnije u školama, a za ostale će biti kombinovano i drugačije za osnovne i srednje škole. To je do sada prodiskutovano, ali i to je podložno promeni. Postoje neka tehnička pitanja u vezi sa mogućnostima raznih škola i sa Ministarstvom prosvete ćemo to rešiti, rekao je Kon.

Naglasio je da roditelji treba da znaju da samo zdravo dete može da ide u školu.

Kako je rekao, roditelji će biti saradnici u svemu, jer je potrebno da dete svakog jutra pogledaju i izmere temperaturu, da se to ne prepušta samim školama, kao i da razgovaraju sa decom.

Samo ponašanje u školi biće definisano, kako za nastavnike, tako i za učenike, naveo je Kon i dodao da sutra sledi još jedan, završni dogovor sa delom Kriznog štaba koji je najviše uključen u to pitanje.

Rekao je da „neće biti tako teško kako možda izgleda, već će se napraviti tako da deci bude jasno“ i najavio da će o tome kako će se nastava obavljati biti emitovani i prilozi preko javnog servisa.

Kako kaže, vrlo će pažljivo pristupiti tom pitanju, jer ima i negativnih iskustava, tamo gde se nije razmišljalo o distanci, o korišćenju dezinfekcionih sredstava itd.

-Važno je da u tim mlađim uzrastima praktično nemamo težih slučajeva obolevanja, niti postoji visok nivo transmisije i kad obole. Ta deca mnogo manje prenose virus,  rekao je Kon i dodao da će se situacija svakako pratiti.

Autor: 021.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име