Vladanje stranim jezikom predstavlja veštinu više u životu pojedinca, a naročito je korisno poznavati jezik sredine iz koje dolazimo. Sa ciljem da povećaju šanse za zapošljivost kroz učenje jezika sredine, kao i da utiču na poboljšanje svog društvenog života u lokalnoj zajednici, te na povećanje tolerancije, nova grupa mladića i devojaka u Bečeju ove godine prolazi radionice mađarskog i srpskog jezika.

Ovog puta, kamera portala MojBečej prisustvovala je jednoj radionici mađarskog jezika, a oni sa kojima smo razgovarali uverili su nas u to da su u proteklim mesecima bili marljivi.

Iako je potrebno mnogo napora uložiti u savladavanje jezika, naročito mađarskog, koji je prema mnogima jedan od težih svetskih jezika, učesnici radionica pod vođstvom Gabriele Potrebić Težer i ovoga puta su zadovoljni naučenim i ohrabreni za dalje učenje.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име