Druženje zagarantovano | Foto: Vlastimir Jankov

Posle lanjske promocije i uspešno organizovane manifestacije „Zavičajni dan“, jedno od najmlađih udruženja iz Bečeja „Zavičaj“ održalo je obećanje i poslednjeg avgustovskog dana biće organizovana istoimena manifestacija drugi put. Iako je termin pomeren za mesec dana ranije, mesto održavanja nije. I ove godine će fešta biti na prostoru popularnog Šištaka, preko puta Ulice Radovana Putnika u naselju „Mala Bosna“.

-Posle lanjskog „prvenca“, stizali su nam pozitivni komentari sugrađana i odlučili smo da manifestacija bude tradicionalna. Vremski je ranije organizovana, kako bismo bili sigurni da ćemo imati povoljnije uslove, pošto je sve pod vedrim nebom. Koncepcija je ostala ista. Želimo da se ljudi druže, malo provesele uz zavičajnu muziku i prisete gastronomije iz radnih krajeva. Atrakcija će, svakako, biti bik na ražnju, ali okretaće se na ražnju i jaganjci i prasići. Zamastiće se brci svima, a biće i dobre muzike. Ove godine će biti i prodajnih štandova sa slatkišima. Pozivamo sugrađane da dođu i zajedno uživaju u muzici, jelu i druženju, čuli smo od organizatora.

Miša Smiljanić je lane ispekao bika da su se prsti lizali | Foto: Vlastimir Jankov

Poznati majstor pečenjar Miša Smiljanić iz Mladenova pokazao je gastronomsko majstorstvo lane, kada se na ražnju okretala junica od 450 kilograma. I ove godine mu je poveren isti zadatak. Odmah da dodamo da je ukusno volujsko meso besplatno i počeće da se deli u popodnevnim satima. Od 16 sati kreće živa muzika, a prvi će nastupiti Straja bend, dva sata kasnije će na sceni biti Savo i Ljubiša, a od 20 sati Njegoš Njego Rađenović, koji je bio učesnik muzičkog programa i lane.

Zahvaljujući „zavičajcima“, i Prva mesna zajednica je od lane dobila manifestaciju opštenarodnog značaja. Jer, druga mesna zajednica ima „Picoderske dane“, a treća „Novoselske dane“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име