Udruženje građana Tako kul, u partnerstvu sa Bečejskim udruženjem mladih, organizuje Zimsku školu informacionih tehnologija za sve aktivne i motivisane mlade sa teritorije opštine Bečej, koji žele da steknu i unaprede svoja znanja i veštine u oblastima grafičkog i web dizajna, i kroz Mikrotik sertifikovani program.

Kako objašnjavaju organizatori, prethodnih godina u Srbiji interesovanje za sve tehničke nauke značajno je opalo, dok je potražnja za kadrovima iz tih oblasti porasla. Sve veća zastupljenost interneta u svim sferama života doprinosi povećanju i stvaranju novih poslovnih aktivnosti i očekuje se pojava preduzeća koja će biti specijalizovana za podršku internetu.

– Zbog toga smatramo da će osnove koje mladi nauče u okviru Zimske škole informacionih tehnologija biti od velikog značaja za povećanje njihove zapošljivosti. Znanja, veštine i sposobnosti iz oblasti grafičkog, web dizajna i Mikrotik sertifikovane obuke, kroz koje će biti osnaženo 40 mladih sa teritorije opštine Bečej, će biti dovoljni da se mogu prijaviti za „frilens“ poslove.

Zimska škola informacionih tehnologija će trajati tri meseca, a prijave su otvorene do 20. septembra. Zainteresovani se mogu prijaviti, popunjavanjem formulara, za jedan od tri ponuđena kursa i to potpuno besplatno.

Zimska škola informacionih tehnologija se realizuje u okviru projekta „Egyenlő esély minden fiatalnak – Jednaka šansa za sve mlade“ uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име