Foto: Ilustracija, kafić | Pixabay
Foto: Ilustracija, kafić | Pixabay

Štab za vanredne situacije opštine Bečej doneo je u petak (4. septembar) zaključak u kom, između ostalog, nalaže privrednim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku delatnost da težište delatnosti preusmere na otvoreni prostor, odnosno letnje bašte.

-Opštinski štab za vanredne situacije će posebno pratiti rad ugostiteljskih objekata u zatvorenom prostoru i letnjim baštama. Neophodno je da vlasnici ugostiteljskih objekata obezbede striktnu primenu propisanih mera zaštite zaposlenih i gostiju, da svakodnevno dezinfikuju poslovni prostor i obezbede upotrebu dezinfekcionih i drugih zaštitnih sredstava, navodi se u zaključku.

Ograničava se radno vreme ugostiteljskih objekata, objekata za priređivanje igara na sreću i igara za zabavu (restorani, kafići, barovi,noćni klubovi, picerije i ostali ugostiteljski objekti, kladionice, igraonice i sl.), kao i objekata koji pružaju usluge ishrane i pića (kiosci sa gril i brzom hranom) na teritoriji opštine Bečej, tako da objekti koji nemaju baštu i noćni klubovi neće raditi od 21 čas do 6 časova narednog dana, dok objekti koji imaju baštu neće pružati ugostiteljske usluge u zatvorenom delu objekta od 21 čas, a u otvorenom delu objekta –bašti,  od 1 čas do 6 časova narednog dana.

Takođe, nalaže se priređivačima posebnih i klasičnih igara na sreću da prilikom obavljanja delatnosti primene sve preventivne mere koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19, kojima se osigurava bezbednost zaposlenih i bezbednost korisnika usluga (ograničen broj lica u prostoriji, održavanje fizičke distance, odnosno međusobnog rastojanja između dva lica od najmanje dva metra, a u slučaju manjeg rastojanja uz primenu staklene, plastične ili slične barijere, obavezna dezinfekcija prostorija, podova, mobilijara, mašina, alata i uređaja za rad posle pružene usluge svakom pojedinačnom korisniku, obavezna upotreba zaštitnih sredstava tj. maski, kako od strane zaposlenih tako i korisnika usluga.

Mere traju dok traje opasnost od širenja zarazne bolesti kovid – 19 izazvane virusom SARS-CoV-2 na teritoriji opšine Bečej.

Odeljenju za Urbanizam, građevinarstvo, komunalne poslove, saobraćaj i inspekcijski nadzor Opštinske uprave opštine Bečej nalaže se mera pojačanog nadzora nad subjektima iz ovog zaključka.

Opštiski štab za vanredne situacije opštine Bečej apeluje na sve građane da poštuju propisane mere zaštite i preporuke i da se ponašaju odgovorno i vode računa o svom zdravlju i zdravlju drugih.

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Bečej nastaviće da prati razvoj epidemiološke situacije na području opštine Bečej, realizovaće mere Vlade Republike Srbije i drugih organa i preduzimaće potrebne mere i aktivnosti radi suzbijanja, sprečavanja i gašenja epidemije kovid 19 na teritoriji opštine Bečej, odlučeno je u štabu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име