– A községben legalább még egyszer ennyien szorulnának a népkonyha ételeire, és azt remélem, hogy a következő idényben több adagot tudunk főzni. Ez a negyedik év, hogy mi is adunk pénzt a népkonyhára, az önkormányzat húsvásárlással és a szolgáltatási díj kifizetésével járul hozzá a működéséhez – jelentette ki Mirjan Jakšić.

A nyári szünet után a héten ismét megkezdte működését Törökbecsén a népkonyha, amelynek köszönhetően a kezdeti 150 helyett ma már 225 személy jut naponta legalább egyszer meleg ételhez. A szolgáltatást a község mind a négy településén biztosítja az önkormányzat. Az ételeket a Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac Lelki Betegek Otthonában készítik.

Mirjan Jakšić, a törökbecsei képviselő-testület elnöke elmondta: a mostani mennyiség nem elégíti ki a tényleges igényeket, de több ételt nem tudnak megfőzni, mert a Szerbiai Vöröskereszttől csak ennyi adagra elegendő élelmiszer érkezik, a községi költségvetésben pedig nincs erre pénz.

A törökbecsei népkonyha hat hónapon át gondoskodik a rászorulók napi ételadagjáról.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Stvarno važno: Informisanjem do ostvarivanja javnog interesa u opštini Novi Bečej“, koji sufinansira opština Novi Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име