Najmlađi su se najviše radovali diplomama i medaljama | Foto: Vlastimir Jankov
Najmlađi su se najviše radovali diplomama i medaljama | Foto: Vlastimir Jankov

Zahvaljujući entuzijastima iz Saveza sport za sve Vojvodine i žitelji najvećeg potiskog sela uključili su se projekat „Uključi se u igru“ na obalama reka i jezera.

Minule subote u Bačkom Petrovom Selu održana je rekreativna manifestacija na uređenom kupalištu kraj Tise sa stotinak učesnika u pet takmičarskih disciplina.

-Imali smo peh da je istog dana održana atraktivna manifestacija Vojvođanska olimpijada starih sportova u Bačkom Gradištu, a u Bečeju proslava Sent Ištvana, pa su se mnogi odlučili za pomenute manifestacije. Međutim, nismo nezadovoljni. Naprotiv. Lepo vreme, uređeni tereni i fer plej takmičara diprineli su uspešnosti manifestacije, rekao nam je u ime Saveza sport za sve Vojvodine u Bečeju Milorad Rakić.

Skakanje u džaku je bila najatraktivnija disciplina | Foto: Vlastimir Jankov
Skakanje u džaku je bila najatraktivnija disciplina | Foto: Vlastimir Jankov

Da sve protekne u korektnom nadmetanju i međusobnom druženju doprinelo je, uz lepo vreme, i dobra organizacija. Imajući u vidu zainteresovanost za takmičarske discipline, prednjačilo je atraktivno nadvlačenje konopca, gde je u igri bilo osam ekipa sa po šest takmičara. Ali, pođimo redom.

Bič volej je okupio osam ekipa, koje su bile podeljene u dve grupe. Prvoplasirani iz grupa su igrali u finalu, a VIP je pobedio ekipu Tri dečaka sa 2:0 (21:9 i 21:17). U utakmici za treće mesto Luzeri su bili uspešniji od ekipe Tri drugara, takođe, sa 2:0 (21:19 i 21:17).

U konkurenciji nadvlačenja konopca „na crtu“ je izašlo osam ekipa, a najveštiji i najsnažniji bili su Petar i drugovi, drugo mesto pripalo je Davidu i drugovima, a treće su osvojili Tibika i drugovi.

Oni su bili učesnici „fajnal fora“ u bič voleju | Foto: Vlastimir Jankov
Oni su bili učesnici „fajnal fora“ u bič voleju | Foto: Vlastimir Jankov

Ištvan Kosoruš je sa 211 poena bio prvi u pikadu, gde je učešće uzelo 15 takmičara, koji su bacali dve serije po četiri hica. Drugo mesto pripalo je Draganu Rakiću sa 197 poena, a treći je bio Gabor Arpaš sa 188 poena.

Za najmlađe je najatraktivnija dosciplina bila skakanje u džakovima. Ukupno 12 takmičara bilo je na startu, a prvo mesto osvojila je Judit Ferčik, drugi je bio David Ferčik, a treći Aron Senji.

Nadvlačenje konopca je nezgodna disciplina na peščanoj podlozi | Foto: Vlastimir Jankov
Nadvlačenje konopca je nezgodna disciplina na peščanoj podlozi | Foto: Vlastimir Jankov

Skakanja u dalj iz mesta je, takođe, bilo zanimljivo. Prijavilo se ukupno 16 takmičara, a prvi je bio Aleksandar Jatić skokom od 93 santimetra. Samo tri santimetra manje skočio je drugoplasirani Mark Pataki, dok je treće mesto skokom od 84 santimetra osvojila Kata Pataki.

-Cilj projekta „Uključi se u igru“ na obalama reka i jezera je da se tokom letnjeg perioda na što bolji način iskoriste prirodni resursi za kvalitetan rekreativni program. Starosne granice nema i svi su dobrodošli. Zadovoljni smo kako je sve proteklo u Bačkom Petrovom Selu i mislim da postoje optimalni uslovi za identične manifestacije u Bačkom Gradištu i Bečeju, dodao je u ime stručnog kadra organizatora Šandor Mihalec.

Pobednička trojka u pikadu | Foto: Vlastimir Jankov
Pobednička trojka u pikadu | Foto: Vlastimir Jankov

Pošto su takmičenja završena, najuspešnijim ekipama i pojedincima uručeni su pehari i medalje, a onda je nastavljeno druženje.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име