Kako je nova građevinska sezona počela, to u Direkciji za izgradnju opštine Bečej imaju posla na pretek. O investicionim planovima i radovima u sferi tekućih održavanja tokom naredna tri meseca predstavnike medija informisao je direktor Direkcije Goran Matić.

-U toku je održavanje horizontalne saobraćajne signalizacije, gde će somborska firma „Boja“ obeležiti 15.000 metara linija i oko 1700 kvadratnih metara biciklističkih staza, pešačkih prelaza, natpisa „stop“, „škola“… Započeli smo i uklanjanje zemljanih bankina uz puteve u svim naseljenim mestima opštine, kako bi voda nesmetano mogla da odlazi u otvorene ili zatvorene atmosferske kanale. Postignut je sporazum da JP „Putevi Srbije“ sa svojom mehanizacijom uklanja zemljane bankine duž 15.000 metara puteva u naseljenim mestima, a naša Direkcija će se organizovati da odnese zemlju na deponiju. Uklonićemo i oko 1000 kubika zemlje sa državnih puteva koji prolaze kroz našu opštinu u saradnji s JP „Putevi Srbije“, rekao je Goran Matić.

Vrlo je bitan posao vezan i za uređenje parking prostora ispred Predškolske ustanove „Labud Pejović“ u Bečeju, gde će biti 25 mesta za parkiranje i tako će se smanjiti gužva u jutarnjim satima kada se deca donose i popodnevnim kada se odnose kućama. Kapitalna investicija biće i postavljanje javne rasvete na Pravoslavnom groblju u Bečeju.

-Sugrađane će, svakako, obradovati rekonstrukcija trotoara. Usredsredili smo se na Prvu i Treću mesnu zajednicu u Bečeju. Kada to kažem, mislim na rekonstrukciju trotoara u Zelenoj ulici od Novosadske do Uroša Predića, kako bi taj trotoar činio celinu sa budućim rekonstruisanim trgom u centru grada. Radiće se i trotoari u Trećoj mesnoj zajednici ispred Dečijeg vrtića i OŠ „Šamu Mihalj“, kao i u delu Ulice Tančić Mihalja. U planu je i rekonstrukcija celokupnog trotoara s obe strane Zelene ulice od Novosadske ulice do šetališta kraj Tise, zaključuje direktor Direkcije Goran Matić.

 Ne treba zaboraviti da je opštiskim budžetom predviđeno da mesne zajednice u naseljenim mestima dobiju određena sredstva za slične namene, a sami će odlučiti koji će se trotoari „ukrotiti“, jer izgledaju kao da se ide po divljini, ili novi izgraditi.

Kada su opštinska sredstva u pitanju, mehanizacija JP „Putevi Srbije“ se na par dana locirala duž puta od Bačkog Gradišta prema Parku prirode Stara Tisa kod Bisernog ostrva. Upravo iz tog razloga je put zatvoren od srede ujutru do ponoći u petak, kako bi se totalno rekonstrisao i novim asfaltnim slojem presvukao. Prema nezvaničnim informacijama, planira se i nastavak rekonstrukcije na desnom kraku puta kroz vikend naselje u Parku prirode.

1 KOMENTAR

  1. Sve je to divno i krasno, ali mene zanima zašto Direkcija za punih 27 godina nije uradila trotoar od ugla ul. Sever Đurkić duž ul. Potiska u pravcu petrovoselskog puta ? To piam zato što još od Maja 1988.g. postoji rešenje ove Direkcije (tada se drugačije zvala) i ugovor sa ovom Direkcijom o izgradnji (između ostalog) i dva trotoara i da je po tom ugovoru tada trebalo platiti učešće. Naravno, učešće je plaćeno, ali Direkcija ni do današnjeg dana nije izvršila svoju obavezu iz tog ugovora. Učešće smo platili ja i moja supruga, ali za te novce nismo ništa dobili. Čak ni izlazak bilo koga iz ove direkcije da bar pita kako smo za tadašnjih 93,893.- din. Tražim da mi vrate moje novce sa kamatom pa ću ja naći majstore i uraditi trotoar da neko nebi polomio noge idući po propalim i polomljenim starim ciglama koje sam ja poređao još davno da narod koji tuda prolazi, kada je kišovito vreme, ne gazi blato.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име