Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović rekao je da naknadu za odvodnjavanje više neće obračunavati Poreska uprava.

Kako je rekao, sada će nadležna biti vodoprivredna preduzeća. „Naknade će ubuduće određivati nadležna vodoprivredna preduzeća, ali komplikovanu metodologiju izračunavanja tek treba da utvrdimo“, rekao je Nedimović na sednici Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu u Skupštini Srbije.

On je skupštinskom odboru predstavio predlog izmena Zakona o vodama i zatražio pomoć članova tog tela u utvrđivanju metodologije obračuna naknade za odvodnjavanje.

Podsećamo da na više od milion adresa građana u Srbiji ovih dana pristižu rešenja za plaćanje naknade za odvodnjavanje, za ovu i prošlu godinu, od oko dve i po milijarde dinara.

Ova naknada izazvala je revolt građana, kojima nije jasno „šta im se to odvodnjava“ i zašto dvogodišnji namet mora da se plati odjednom.

Predlogom izmena zakona, prema rečima Nedimovića, utvrđena su i pravila o ispuštanju i kvalitetu komunalne vode i ona su usaglašena sa regulativom Evropske unije o prečišćavanju otpadnih voda.

Naveo je i da će uskoro biti pripremljen novi Zakon o vodama prema kome se ne može ozakoniti nijedan objekat izgrađen pored vode ako to urbanistički uslovi ne dopuštaju.

Izvor: Beta

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име