U toku je druga bečejska Likovna kolonija „Krug“, i to u privremenom ateljeu, u šta je za ove svrhe od prošle subote do petka pretvoren Kreativni centar Gradskog pozorišta Bečej. Organizatori su Gradsko pozorište i Turistička organizacija, u partnerstvu sa lokalnom samoupravom, dok je rukovodilac kolonije, kao i lane, akademski slikar i počasni građanin Bečeja Viktor Škrabanj.

 

 

Ljubitelji slikarstva do petka 31. oktobra mogu da posete umetnike i da posvedoče stvaranju dela koja će biti ostavljena domaćinu. Svaki od slikara obavezan je da ostavi dva likovna dela, što bi značilo da će prodajna postavka koja je predviđena kao finale ovog susreta, sadržati najmanje 24 rada.

Ovih dana u gostima u Bečeju su Maja Verzoti, Viktor Zubko, Milorad Josimović, Dimitrije Kolarević, Janoš Mesaroš, Magda Ramona, Branislav Stojančev-Paša, a od ovdašnjih slikara rade Đenđi Ačai, Bojan Vukadinov, Sanja Vikas, Piroška Tot-Kaša i Viktor Škrabanj. Većina slikara i prošle je godine učestvovala na bečejskoj koloniji.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име