Rukometni klub Jedinstvo iz Novog Bečeja ove godine beleži najbolje rezultate od osnivanja 1954. godine. Tim povodom opština im je obezbedila simboličnu pomoć, u vidu trenerki, koje im je ime lokalne samouprave predao Matija Kovač, zamenik predsednika opštite. Jedinstvo se od prošle godine takmiče u Prvoj rukometnoj ligi Srbije, grupa Vojvodina.

Ove godine su na polusezoni zauzeli drugo mesto, dok za dva dana imaju priliku da u finalu Kupa Vojvodine ostvareni istorijski rezultat, ukoliko zauzmu prvo mesto.

-Lokalna samouprava pomaže u onom delu koji je bitan za funkcionisanje kluba, ali pored toga momci i ekipa su zaslužili da im se još na jedan poseban način odužimo. Naime, uručili smo im trenerke, u kojima će oni reprezentativno izgledati na finalu Kupa Vojvodine, za koji se očekuje i prenos na RTV. Ukazali smo im čast i u zgradi opštine smo im upriličili mali prijem i dodelu trenerki, kao gest ohrabrenja i naše podrške, rekao je Kovač. Miroslav Macura, kružni napadač RK „Jedinstvo“ obećava da će sa saigračima pokušati da osvoje Kup Vojvodine.

-Ove godine smo odigrali jednu utakmicu sa RK „Žabalj“ iz Žablja, i istu dobili. Ovoga puta je drugačije, veći je ulog, igra se finale Kupa Vojvodine, što znači da će pobednička ekipa biti jedna od najboljih u Vojvodini. Očekujemo pobedu, hladne glave i vrućeg srca, naveo je Macura.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име