Od oktobra u klupama Osnovne škole „Sever Đurkić“ sedeće nova generacija polaznika večernje škole. Projekat funkcionalnog obrazovanja odraslih realizuje se u ovoj ustanovi već četvrtu godinu zaredom. Polaznicima je obezbeđen nastavni materijal, a onima iz okoline Bečeja i pokriveni su i putni troškovi.

Nastava je podeljena u tri ciklusa, od prvog do četvrtog razreda, peti i šesti i sedmi i osmi. Direktorka i stručni kadar zadovoljni su i odzivom polaznika, ali i njihovim trudom i angažmanom, a u prilog tome svedoči i činjenica da je veliki postotak prošle školske godine položio završni ispit. Iako je ove godine izostala podrška donotora u vidu školskog pribora, pomoć realizaciji funkcionalnog obrazovanja za odrasle u opštini Bečej pružaju viši nivoi vlasti, poput pokrajinske vlade i lokalni privrednici, kao što je ovdašnji Knot autofleks.

Ministarstvo prosveta, nauke i tehnološkog razvoja zvanično je verifikovalo program Funkcionalnog obrazovanja odraslih u ovoj školi. Nastava se odvija tokom cele školske godine u večernjim terminima od 18 do 20.30 sati. Svi nastavnici su prošli obuku za rad u obrazovanju odraslih.

– Naša škola već godinama neguje dobru saradnju sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, Centrom za socijalni rad, Bečejprevozom, lokalnim medijima, danskom ambasadom i drugima, rekla je direktorka OŠ „Sever Đurkić“ Brankica Tapavica.

Za upis su potrebni: fotokopija lične karte, izvod iz matične knjige rođenih i svedočanstvo poslednjeg završenog razreda. Sve dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti u školi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име