I dalje nema zvaničnih informacija o tome koliko će nove dece biti upisano u Predškolsku ustanovu „Labud Pejović“ u sledećoj radnoj godini. Lista primljene dece u predškolsku ustanovu za radnu 2023/2024. godinu trebalo je da nakon okončanja konkursa za upis bude objavljena do 8, a potom do 15. maja, međutim, to se nije desilo.

Direktorka predškolske ustanove Tatjana Mitić kaže da je namera da se upišu sva deca sa konkursa, odnosno 304 dečaka i devojčica raspoređenih u 55 grupa širom opštine koliko ih je i bilo tokom aktuelne radne godine. Međutim, novca za plate svih vaspitača nema. Nedostaje 37 miliona dinara. Bez tog novca u vrtiću od septemra nema mesta za desetine i desetine nove dece, odnosno onih koji bi ostali ispod crte.

Vuk Radojević je pre mesec dana stupio na funkciju predsednika opštine Bečej i kaže da ga je ovakva situacija zatekla. On očekuje da će se problem rešiti uskoro, a da će lokalna samouprava obezbediti nedostajući iznos. Predsednik opštine Bečej Vuk Radojević najavljuje besplatan vrtić za svu decu sledeće radne godine. Takođe, kaže da bi sva deca koja su konkurisala trebalo da budu upisana.

Sličan problem dogodio se i prošle godine kada je na listi čekanja bilo oko 80 dece. Problem je rešen tek u septembru kada su otvorene dodatne grupe nakon odobrenja Ministarstva finansija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име