Upravni sud poništio je rešenje izborne komisije opštine Bečej o poništenju izborne liste za odbornike u Skupštini opštine Bečej „Mađarski pokret-za promene! – Dr Tamaš Korhec – DZVM“, koju je podnela koalicija Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara i Demokratske zajednice Hrvata.

Rešenje o poništenju izborne liste komisija je donela na osnovu prigovora Viktora Molnara, inače predsednik opštinskog odbora Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) i nosilac izborne liste te stranke i njenih koalicionih partnera na lokalnim izborima.

Najzad, simpatizeri i članovi Udruženja Mađarski pokret jesu na listi „Mađarski pokret-za promene! – Dr Tamaš Korhec – DZVM“ za izbore za odbornike u Skupštini opštine Bečej, ali to udruženje građana nije podnelo izbornu listu, već je to učinila Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara sa Demokratskom zajednicom Hrvata. Deo naziva izborne liste, kao i ime Tamaša Korheca, kao naosioca liste, udruženje je ustupilo pomenutim dvema strankama.

Peter Knezi, koji je inače zadužen za administrativna pitanja koalicije čija je izborna lista prvobitno poništena, komentarisao je ovaj slučaj.

On je potez bečejskog SVM-a u ovim „izbornim vremenima”ocenio kao opasan.

Bivši predsednik opštine Bečej, predsednik Skupštine opštine Bečej i još aktuelni odbornik Knezi nam je rekao da on nakon predstojećih lokalnih izbora neće biti aktivan na političkoj sceni u Bečeju, ali da će svojim dvadesetsedmogodišnjim iskustvom pomoći rad koalicije koju podržava. Kako je istakao, vreme je da neki drugi, mladi ljudi pokažu svoje mogućnosti.

1 KOMENTAR

  1. Knezi Petera za premijera vojvodine ili resornog ministra unutrasnjih poslova.Jedini koji je od svih gradonacelnik dosao medju ljude i zaposlene u fadip-u za vreme protesta,koji ih je podrzao i posteno savetovao.Vreme je pokazalo da je dosledan i posten covek,za razliku od dusana jovanovica i vuka radojevica!!!!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име