Pedesetak se meštana Bačkog Petrovog Sela pre desetak dana angažovalo na uređenju tiske plaže. Ono što je panonska lepotica ostavila za sobom nakon što se povukla u svoje korito, valjalo je ukloniti, pa taj prostor, mnogim Petrovoselcima mesto za spas od vrućine, sada izgleda uredno, iako bi za apsolutni užitak valjalo još ponešto „doterati“.

Zbog visokog vodostaja stanovnici najvećeg naseljenog mesta opštine Bečej, ali i oni ih okolnih naselja, nisu mogli ranije da uživaju na seoskoj plaži. Kada su se za to stekli uslovi, žitelji su se okupili i „udarnički“ prionuli na rad. Nisu štedeli ni sebe niti svoje alate i mašine, pa je taj prostor u velikoj meri upristojen za gotovo jedan dan.

– U uređivanju plaže su učestvovali okupljeni oko mesne zajednice, ali i mnogobrojni dobrovoljci. Prvo smo ukljanjali smeće, uređivali zemljište, čistili, ne samo ručno, već su angažovani i traktori, testere i razne mašine. Dan nakon ove akcije, zbog toga što je bilo neophodno pokositi travu i urediti zelene površine u tom delu, došli su radnici Javnog preduzeća „Komunalac“, navodi sekretarka Mesne zajednice „Osmi oktobar“ Magdolna Pece. Veliki deo radova je urađen, a plaža je sada čista i spremna da dočeka kupače, a iz mesne zajednice imaju ideju da se u skorije vreme do tog dela sela dovede voda, da se postavi sanitarni čvor i tuš kabine. Ipak, do realizacije tih planova nije poznato kada će doći. Do tada posetioci mogu da koriste mobilijar, drvene klupe i stolove pod suncobranom, kao i da se osveže u panonskoj lepotici Tisi, koja je u tom delu, nekako, posebno lepa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име