Završeni su radovi na rekonstrukciji sanitarnih čvorova u OŠ „Dr Đorđe Joanović“ u Novom Miloševu. Od većih investicija u proteklom periodu, pored uređenja sanitarnih čvorova, izdvaja se i rekonstrukcija parketa u fiskulturnoj sali. Jedan deo ovih radova je finansiran iz sredstava budžeta lokalne samouprave Novi Bečej, dok je iz budžetskih sredstava škole plaćen PDV u iznosu od oko 400.000 dinara.

– Drago mi je da danas prisustvujemo obeležavanju završetku radova na rekonstrukciji sanitarnih čvorova u Novom Miloševu, prve faze tj. prizemlja. Bili su zaista neprikladni uslovi za boravak dece, a ovom velikom investicijom upotreba sanitarnih čvorova je rešena. Radovi su izvedeni perfektno, sanitarni čvorovi izgledaju moderno i lepo, i verujemo da će deca u budućnosti sa zadovoljstvom koristiti. Opština Novi Bečej j učestvovala u ovom projektu tako što je iz budžeta lokalne samouprave izdvojila milion i po dinara. Finansirali smo deo građevinskih radova. Ove godine smo imali značajne investicije u različitim oblastima u infrastrukturu, kazao Matija Kovač, zamenik predsednika opštine Novi Bečej. Rekonstrukcijom sanitarnih čvorova stvoreni su bolji higijenski uslovi za 527 učenika OŠ „Dr Đorđe Joanović“.

-Bili su u prilično strašnom stanju sanitarni čvorovi, i nisu zadovoljavali higijenske uslove škole. Sada je to mnogo lepše i pre svega bezbednije za đake naše škole. Ranije su ovde bili čučavci, vrata koja nisu bila obezbeđena, probijalo je kroz sidove pa je vlaga probijala u susedne učionice. Sada je jedan deo problema rešen, a u nekoj bližoj budućnosti moji planovi su da renoviramo sanitarne čvorove i na spratu naše škole, da napravimo košarkaški ili rukometni teren u dvorištu škole, rekla je Isidora Pap, direktorka OŠ „Dr Đorđe Joanović“ iz Novog Miloševa.

Momčilo Radojčin, generalni direktor GK „Polet“ i koordinator „Nexe grupa“ za Srbiju, kaže da je „Nexe grupa“ kao i njene članice u Srbiji, Polet, Polet keramika, Stražilovo i „nekse“ beton su društveno i socijalno odgovorne kompanije, i da će uvek u ovakvim situacijama kada su u pitanju deca, školstvo, naša budućnost, učestvovati u ovakvim projektima, u skladu sa svojim mogućnostima: Mi smo donirali keramičke pločice, oko 270 metara kvadratnih. Smatram da treba ovo da radimo kako bi deci omogućili budućnost i perspektivu, jer budućnost bez perspektive, bez uticaja na to da imaju adekvatne uslove za razvoj, obrazovanje, život, to je zapravo i osnova postojanja nas kao društva. Mi ćemo i ubuduće sigurno učestvovati u ovakvim akcijama, naveo je Radojčin.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име