U toku su radovi na putu Bečej – Bačka Topola. U pitanju je mašinsko krpljenje, glodanje starog asfalta, postavljanje novog puta tamo gde je to neophodno.

Radove u vrednosti od 6 miliona dinara finansira Javno preduzeće „Putevi Srbije“, odnosno Ministarstvo saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture. U ovaj putni pravac davno nije ulagano, a u pitanju je jedan od lošijih puteva u opštini Bečej.

Rekonstrukcija ispusta koštaće oko 6,5 miliona dinara. Radi se i tarupiranje šiblja, rastinja i to na nekoliko lokacija na putevima koji povezuju opštinu Bečej sa drugim opštinama, kao i kanalima za drenažu.
Od ukupno deset propusta, koliko ih ima, uređuje se sedam, a i preostala tri će biti sanirana.
Održavanje kolovoza podrazumeva čišćenje šiblja i rastinja, a taj se posao realizuje na teritoriji cele opštine. Vrednost ovih radova je oko dva miliona dinara.

Opština Bečej ove godine namenila je oko 8 miliona dinara za uklanjanje deponije na ulazu u Mesnu zajednicu Mileševo. Ovaj dugogodišnji problem biće nakon desetina godina konačno rešen. Pored one u Bačkom Gradištu, i ova u najudaljenijoj mesnoj zajednici će biti uklonjena.

Novi vlasnik PIK –a Bečej MK grupa, prema rečima predsednika opštine, ima velike planove za dvorac Fantast. Uređenje puta do čuvenog letnjikovca i turističkog simbola opštine Bečej moralo bi se u skorije vreme rešiti.
– Diskutabilno je pitanje nadležnosti puta do Fantasta, pošto je to isključenje sa magistralnog puta. Niti je to vlasnika, niti „Puteva Srbije.“ Okupićemo sve aktere kako bi se našao model da se i ta deonica rekonstruiše, naveo je predsednik opštine Bečej Vuk Radojević.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име