Od nedavno su bolji uslovi u bečejskom prihvatilištu za pse. Iako ih ima više od kapaciteta tog prostora, sada, kad je dvorište parcelisano i kada su uređeni objekti, svima je lakše, i psima i onima koji rade sa njima.

[widgetkit id=68]

 

 

Zoohigijeničari posla i dalje imaju dosta. Tu se ništa skoro nije promenilo. Ali, uslovi za pse su bolji. Naime, dvorište je parcelisano, pa je i preglednije, a i psi ne borave u ogromnim čoporima. Zatim, napravljeni boksovi, pa pse koji dođu sada odvajaju od onih koji su tamo od ranije, što nije bio slučaj.

– Sada imamo tri boksa, pa kad životinja pristigne, prvo bude izolovana. Ona tada prelazi u poseban prostor. Tada dođe veterinar, koji ih pregleda u odvojenom delu čija je namena upravo to. Tom prostoru nedostaje još dovod vode, kaže Robert Butaš, iz JP Komunalac.

Kapacitet je 150, pasa ima 174 trenutno, a nikad ne prelaze 180, jer bi u tom slučaju prihvatilište bilo preopterećeno, što ne može doneti ništa dobro. Ali, budući da se većinom radi o napuštenim psima, za njih bi najbolje bilo da imaju gazdu koji bi se starao o njima. Udomljavanje pasa iz prihvatilišta je slabo, iako su u pitanju životinje koje su sterilisane i koje su zdrave.

– Slaba je zainteresovanost Bečejaca za udomljavanje. Pripremamo kampanju koja bi trebalo da popularizuje udomljavanje, pa bi, samim tim, ovaj prostor bio manje opterećen, kaže Butaš.

Čovek može svoj život ulepšati kada udomi psa, a tako i da poboljša uslove života drugih napuštenih životinja, jer, jedan pas udomljen, znači i jedan manje na ulici. Bar bi tako trebalo da bude.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име