Goranka Spajić dobrovoljno jedina je žena dobitnik priznanja Crvenkog krsta u Bečeju, organizacije koja je odnedavno ponovo pokrenula praksu svečanog okupljanja humanih sugrađana. Naša sagovornica dala je krv ukupno 62 puta i, kako nam je rekla, nastaviće da čini taj plemeniti gest.

Deset muškaraca sa teritorije opštine Bečej koji su, prema evidenciji ovdašnjeg Crvenog krsta, krv dali čak 100 puta takođe su ovih dana dobili priznanja.

– Krv dajem još kada sam bila učenica Gimnazije. To je kod nas porodična tradicija, moj otac je takođe bio davalac, pa sam se i ja postala i nastavila da budem davalac. Nisam davala krv da bi mi neko rekao hvala, ali ovo priznanje mi mnogo znači. Smatram da je ovo za mene nešto malo, a za nekog mnogo, rekla je jedina žena dobitnik priznanja Goranka Spajić.

Crveni krst Bečej uključio se, uručivanjem priznanja dobrovoljnim davaocima krvi, u obeležavanje Nedelje Crvenog krsta  i Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi.

-Krv dajem, praktično, otkako sam u mogućnosti, od svoje 18. godine. Meni to ne smeta, a nekom može da pomogne, rekao nam je Milosav Jovanović,koji je krv dao 100 puta.

Predsednik opštine Bečej uručio je priznanja muškarcima koji su krv dobrovoljno dali više od 100 puta i, ovog puta, jednoj ženi koja je taj humani gest učinila najmanje 50 puta. Na evidenciji bečejske organizacije je oko 600 humanih sugrađana.

Mobilna ekipa pokrajinskog zavoda za transfuziju krvi u Bečeju je ponovo 22. Maja, kada će u sportskom centru ljudi dobre volje krv moći da daju od 8 do 12 sati.

Opširnije u TV prilogu

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име