Na 38 biračkih mesta na teritoriji cele bečejske opštine, na 36 mesta većinu glasova dobila je izborna lista „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“.

Koalicija je sa 7.906 glasova obezbedila 22 mandata u lokalnom parlamentu od 36 članova. Na konfenciji za novinare u OO SNS Bečej nisu krili zadovoljstvo, ali je rečeno da vremena za slavlje nema.

Radovali se jesmo, ali nema se vremena za slavlje. Nismo likovali što smo pobedili ostale političke opcije. Odmah smo se okrenuli obavezama da završimo započete i krenemo s realizacijom novih projekata. Naš zadatak je da nastavimo odgovorno i domaćinski da vodimo opštinu Bečej, zbog čega smo i dobili, kao nijedna politička opcija do sada, toliko poverenje sugrađana, kojima se ovim putem zahvaljujemo na ukazanom poverenju. A to nije slučajno, jer smatramo da su konkretni rezultati u minulom mandatnom periodu bili merilo davanja poverenja našoj izbornoj listi, istakao je predsednik OO SNS i opštine Bečeju mr Vuk Radojević.

U ime koalicionog partnera SPO sugrađanima se zahvalio Nenad Tomašević i kao predsednik dosadašnjeg saziva SO Bečej naglasio da će se lokalni parlament konstituisati u nedelji iza predstojećih praznika.

 –Interesi naših sugrađana nam nalažu da pozovemo sve ostale parlamentarne političke opcije na razgovor, dogovor i postizanje koncenzusa oko nekih osnovnih politika na loklanom nivou kada je u pitanju vođenje opštine Bečej. Svi koji imaju dovoljno odgovornosti i smelosti da učestvuju u vođenju opštine Bečej dobro su došli. O konkretnim kadrpvskim rešenjima biće više reči posle konstituisanja Skupštine opštine Bečej i formiranja izvršne vlasti, završio je pres konferenciju Vuk Radojević.

Na novinarsko pitanje da li će koalicija oko SNS formirati vlast uključujući koaliciju oko Saveza vojvođanskih Mađara(SVM)ili Mađarski pokret – DZVM, Radojević je odgovorio da će zvati sve stranke na dogovor, rukovodeći se interesima, kako je naglasio, građana opštine.

V.J.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име