Gradsko pozorište Bečej, u koprodukciji sa Pozorištem mladih iz Novog Sada, radi na predstavi „39 stepenika“ čiju premijeru bečejska publika može da očekuje u subotu, 8. februara, od 20 sati.

Komediju „39 stepenika“ Patrika Barloua, koja je nastala po kultnom filmu Alfreda Hičkoka, režira Igor Pavlović, a u predstavi igraju: Ivan Đurić, Aleksandra Pejic, Igor Greksa i Ervin Hadžimurtezić.

Karte se prodaju po ceni od 400 dinara, a zainteresovani karte mogu rezervisati na broj telefona 021/6915-336 ili putem mejl adrese [email protected]

O predstavi:

Predstava „39 stepenika“ ima čak tri izvora: po avanturističkom romanu Džona Bakana iz 1915. godine nastao je kultni britanski film koji je 1935. režirao Alfred Hičkok, da bi pozorišnu adaptaciju ovog filma uradio Patrik Barlou 2005. godine. Tako se u ovom pozorišnom komadu prepliću različiti rukopisi i poetike jednog romanopisca, jednog kultnog reditelja i jednog savremenog glumca komičara.

Bakan je doneo nešto novo u žanr trilera – u centar zbivanja ubacio je slučajnog junaka, čoveka koji pod sticajem neobičnih okolnosti biva upleten u neverovatnu avanturu u kojoj pokušava istovremeno da razotkrije međunarodnu špijunsku organizaciju i da dokaže svoju nevinost povodom optužbe za ubistvo koje nije počinio.

Genijalni reditelj Hičkok, čuven po napetim trenucima i uzbudljivim zapletima, napravio je od avanturističkog romana briljantan triler. Kroz njegove filmove ponavljali su se mnogi motivi, pa je i naša predstava prepuna citata iz poznatih Hičkokovih filmova. Konačno, Barlouva adaptacija oplemenila je osnovni tekst scenski efektnim humorom, u maniru komedija koje se sa velikim uspehom igraju u pozorištima u Vest Endu i na Brodveju.

Ono što je specifično za ovu predstavu je da se u njoj događa gotova nemoguća stvar – genijalni filmovi tvorca saspensa prikazuju se pozorišnim sredstvima. Ovde se sukobljavaju dva principa koji su toliko različiti – filmski i pozorišni – ali upravo to je vrednost i ogromno bogatstvo ove predstave. Da stvar bude još komplikovanija, četvoro glumaca igra preko 30 likova u predstavi i maštovitim sredstvima i postupcima uvlači publiku u brzu i ludačku igru u kojoj dominira otkačeni montipajtonovski humor.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име