Članovi Bečejskog udruženja mladih (BUM) prikupili su na današnjoj (30. april) akciji na Gradskoj pijaci 25.760 dinara. Bečejci su u zamenu za uskršnja jaja koja su mladi farbali prethodnog dana u hotelu „Imperijal luks” donirali novčani prilog namenjen petogodišnjem Ivanu Filipčevu iz Bečeja.

Bečejci u skladu sa mogućnostima doniraju novac, popričaju sa mladima, pozdrave njihovu tradicionalnu humanitarnu aktivnost i kući ponesu uskršanja jaja.

Devetnaestogodišnjem Vukašinu Stojanoviću iz Bačkog Gradišta Uskršnji BUM jedna je od omiljenih akcija. Juče je sa drugim mladima iz BUM-a farbao jaja, a jutros je poranio i učestvovao u humanitarnoj aktivnosti. Mladi mogu da utiču na društvu, kroz aktivizam da se usavršavaju i da se razvjaju, u skladu sa afinitetima, ističe u razgovoru student ekonomije.

Smatram da mladi treba da unose promene u naše društvo. Nisu samo humanitarne aktivnosti one u kojima oni mogu da daju svoj doprinos. Mladi mogu mnogo da nauče u udruženjima građana i organizacijama, a to im posle može koristiti kada budu tražili posao ili u bilo kojoj drugoj situaciji, rekao je Vukašin Stojanović.

Petogodišnji Ivan i njegova braća blizanci Filip i Vanja bili su prevremeno rođene bebe. Vanja je izgubio životnu bitku, a Filip je zdravo i veselo dete. Kao posledica krvarenja na mozgu, Ivanu je dijagnostikovana cerebralna paraliza, kao i hidrocefalus.

Usled deformiteta stopala, strabizma i velikih poteškoća koje ima prilikom hranjenja, mali Ivan je od četvrtog meseca na konstantnim terapijama. Međutim, pored svih redovnih tretmana još uvek ne može samostalno da sedi, da puzi, da hoda, niti da zagrli svog brata…

Za njegov napredak neophodne su svakodnevne terapije fizioterapeuta, terapije u Rehabilitacionom centru Renona u Slovačkoj, terapije u Budimpešti sa troškovima smeštaja kao i ponavljanje delfinske terapije u Turskoj, posle koje je uočen mentalni i verbalni napredak.

Kako su sve navedene terapije izuzetno skupe i izvan finansijskih mogućnosti Ivanove porodice, molimo sve koji mogu da Ivanu pruže pomoć.

Ivanu i njegovim roditeljima može se pomoći uplatom donacija na sledeće brojeve:

Svi koji žele da pomognu, mogu da uplate novac na dinarski račun: 160-441367-25 ili na devizni račun: 00-540-0001405.5 sa IBAN brojem RS35160005400001405530. Humanitarna SMS poruka se može poslati na 3030, sa sadržajem: 129, a cena poruke 100 je dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име