Maršali, foto: Vanja Bojović
Maršali, foto: Vanja Bojović

U subotu je u Kulturnom centru u Zrenjaninu održano prvo republičko takmičenje srednjoškolskih bendova, a među 16 učesnika, posebno se istakao bečejski bend Maršali.

Iz Gimnazije Bečej se zahvaljuju svima koji su glasali, prosledili link i pozvali ljude da glasaju i tako podržali bend iz Bečeja.

Ovo takmičenje, nazvano Rok Serbika, inicijativa je udruženja nastavnika muzičke kulture Srbije, inspirisano dugogodišnjim takmičenjem beogradskih srednjoškolskih bendova BG Invazija.

-Najbolji muški vokal: Strahinja Tanasijin iz III2
-Najbolja autorska pesma
-Najbolji bend
-Nagrada publike

Ovaj mladi bend nije samo impresionirao stručni žiri, već je i osvojio srca publike, prikupivši impresivnih 42,5 odsto glasova i tako ubedljivo odnoseći nagradu publike.

U Udruženju nastavnika muzičke kulture Srbije ističu da je cilj ovakvih manifestacija podsticanje osnivanja srednjoškolskih bendova širom zemlje, te negovanje kreativnosti, timskog duha i obogaćivanje kulturnog života škola i lokalnih zajednica.

Ovim putem, bend Maršali iz Bečeja je postao ne samo lokalni ponos već i inspiracija mladima širom Srbije da se posvete muzici i umetnosti.

YouTube kanal benda pogledajte OVDE

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име