Od ulaznica za predstavu od „Raja do beznjenice“ koja je sinoć igrana u humanitarne svrhe, prikupljeno je 36.000 dinara. Po 18.000 dinara biće usmereno za lečenje dvojice mladih Bečejaca, Ivana Filipčeva i Erika Kalmara.

– Zadovoljni smo, reakcije publike su odlične. Nije ni moglo mnogo više da se skupi jer broj mesta u zgradi opštine ograničavajući faktor. Prodato je 90 ulaznica i naš sugrađanin koji živi u Nemačkoj će uplatiti za 10 ulaznica. To je ukupno 36.000 dinara, rekao nam je Zdravko Petrović, direktor Gradskog pozorišta Bečej.

– Hvala građanima Bečeja, Kikinde, Novog Miloševa, Novog Sada i okolnih mesta koji su podržali ovaj humanitarni program i svojim prisustvom, koncentracijom i učešćem učinili da glumci odigraju maestralno predstavu „Od raja do beznjenice“ pred punom salom. Znamo da je januar, da je finansijska oskudica, da nikome nije lako…Zato je ovo što se odigralo u Gradskoj kući još veličanstvenije, reči su Zorana Subotičkog iz produkcije.

Trinaestogodišnjem Eriku Kalmaru iz Bečeja nedostaje još 80.000 dinara kako bi u februaru otišao na prvu rehabilitaciju. Ovaj dečak boluje od cerebralne paralize, 60 odsto kičme mu je deformisano i trpi jake bolove zbog spinalnog spazma.

Ivan Filipčev (četiri godine) usled deformiteta stopala, strabizma i velikih poteškoća koje ima prilikom hranjenja je od četvrtog meseca na konstantnim terapijama. Međutim, pored svih redovnih tretmana još uvek ne može samostalno da sedi, da puzi, da hoda, niti da zagrli svog brata… Za njegov napredak neophodne su svakodnevne terapije fizioterapeuta, terapije u Rehabilitacionom centru Renona u Slovačkoj, terapije u Budimpešti sa troškovima smeštaja kao i ponavljanje delfinske terapije u Turskoj, posle koje je uočen mentalni i verbalni napredak.

Predstava o Lazi Kostiću i Lenki Dunđerskoj „Od raja do beznjenice“ rađena je na Fantastu, za Fantast, kao element turističke ponude ovog dvorca, zajedno sa rukovodstvom koji, u saradnji sa Gradskim pozorištem Bečej, Turističkom organizacijom Bečej, uz finansijsku pomoć privatnih lica, privatnih preduzetnika i ovdašnjih poljoprivrednika.

– Nakon nekoliko nedelja neizvesnosti dobili smo divnu vest da Fantast ponovo radi i da ćemo moći da nastavimo tamo gde smo stali. Turisti, putnici namernici, organizovane grupe moći će da uživaju u lepotama ovog dvorca, u jelima sa „Bogdanovog astala“, u ljubavnoj drami o Lazi Kostiću i Lenki Dunđerskoj, kazao je Subotički.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име