Prvi memorijalni turnir u uličnom basketu, jedan od tradicionalnih događaja  u organizaciji Kancelarije za mlade opštine Bečej okupio je proteklog vikenda 16 ekipa iz nekoliko mesta.

Pobednik ovog masovnog rekreativnog događaja je ovdašnja ekipa Consult G.

-Zadovoljni smo našim učešćem i ove godine. Učestvujemo svake godine i očekivali smo da igramo u završnici, konkurencija je bila zadovoljavajuća, iako je amaterski turnir i humanitarni, basket je bio kvalitetan. Nadam se će i sledeće godine odziv biti ovakav, ako ne i veći, kaže član pobedničke ekipe Igor Stanko.

U skladu sa delom čoveka čije ime sada turnir nosi tokom tri dana sakupljeno je 133.800 dinara, a novac je usmeren za lečenje sugrađanke Ljiljane Džilitov. U pitanju je sav prihod od kotizacija, nagradnih igara, prodatih majica i dobrovoljnih, a uplaćen je sa ciljem da pomogne rehabilitaciju i lečenje devojčice sa dečjoj i cerebralnom paralizom.

-Postigli smo cilj, jer je centar protekla tri dana bio pun nasmejanih ljudi koji su došli da igraju basket ili su došli da navijaju, rekla je koordinatorka Kancelarije za mlade opštine Bečej Dijana Peter.

Drugo mesto pripalo je ekipi Fortuna, dok je treće osvojila ekipa Dr Papas.

Publika je mogla da uživa i u revijalnom delu.

Pobednik u šutiranju trojki je Luka Stefanović, najstariji igrač Jozef Silni, a najmlađi Andrej Glavaški.
Za najsimpatičniju ekipu proglašena je Šašava Družina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име