Za Vaterpolo klub Bečej su prva dva meseca 2023. godine bila rezultatski vrlo uspešna.

Prva ekipa i sve mlađe takmičarske kategorije su ostvarili pobede i odlične plasmane. Zadovoljstvo je prisutno i kod trenera i kod uprave kluba.

Što se tiče prvog tima kluba, posle kratkih priprema za nastavak sezone u Prvoj A ligi Srbije seniori su sa tri uzastopne pobede započeli takmičenje i napravili pomak na tabeli koji ih je stavio na mesto sa kojeg je opstanak maltene obezbeđen.

 Momci trenera Gorana Krstonošića su pobedili ekipu beogradskog Taša sa 8:7 i kikindskog Žaka sa 8:7, i u te dve utakmice protiv realno jačih protivnika koji se bore za ulazak u viši rang takmičenja pokazali su kvalitet i bez obzira na mladost izborili bodove. U utakmici protiv Valjeva očekivala se pobeda i ona je ostvarena rezultatom 12:9. Na gostovanju ekipi Starog grada u Beogradu ekipa je doživela poraz 6:4 koji nije nikoga zabrinuo, jer je stručni štab kalkulisao u izboru igrača zbog Kupa Srbije do 17 godina. Narednog petka, 03. marta nastavlja se takmičenje. Na plivalištu u Bečeju ekipa će dočekati Savu iz Šapca. Utakmica je na programu od 20 sati.

U izjavi za naš portal Goran Krstonošić analizirajući prva četiri kola nastavka Prve A lige Srbije kaže da je zadovoljan odnosom igrača prema igri i da se vidi napredak mladih igrača kroz trening i takmičenje. Očekuje pobedu protiv ekipe iz Šapca i sa tim bodovima i matematički da se obezbedi opstanak što je bio rezultatski cilj pre početka takmičenja.

Finalni turnir Kup Srbija za igrače rođene 2005. godine i mlađe održan je u Bečeju 20-21. februara. Ekipa mladih Bečejaca u konkurenciji Crvene Zvezde, Banjice, Radničkog iz Kragujevca, Valjeva, NBG Vukova, novasadske Vojvodine i Singidunima iz S. Mitrovice osvojila je treće mesto. Mlađani Bečejci su na turniru pokazali sav svoj talenat i napredak u igri, a samo zbog propusta o organizacionoj šemi takmičenja od strane Vaterpolo saveza Srbije nisu igrali u finalu, gde im je po kvalitetu mesto. U utakmici za treće mesto savladali su Crvenu Zvezdu rezultatom 15:6. Ovaj rezultat je pokazatelj za sve u klubu da se radi prava stvar i da su na dobrom putu u radu sa mlađim kategorijam. Pored toga, mlađe ekipe Bečeja U15 i U13 koji su prvaci Vojvodine u svojim kategorijama u martu očekuju takmičenja na državnom prvenstvu. U klubu se nadaju pozitivnim rezultatima. Pored toga, i devojčice 2008. i 2010. ostvaruju rezultatske uspehe.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име