Mladunče Bole i njegov brat Đole, mešanci šarplaninca i vučjaka, od juče, zahvaljujući akciji „Pruži šapu, budi drug“, imaju novi dom.

Oni su dvoje od ukupno sedam mladih pasa tamnije dlake koji su prodefilovali centrom Bečeja uz podršku aktivista Bečejskog udružanje mladih koji su ujedno i organizovali akciju zbrinjavanja pasa iz Prihvatilišta za napuštene životinje.

Tradicionalna akcija mladih iz Bečeja ima za cilj promociju odgovornog vlasništva, a ovog puta je protekla pod sloganom „Crni pas se ne vidi“.

-Cilj nam je da razbijemo stereotipe da su crni psi nepoželjni i u tome smo uspeli. Drago nam je akcija uspešna, da smo uspeli da, pored toga što smo se zabavili svi, ujedno i skrenemo pažnju na odgovorno vlasništvo životinja, rekao je Bojan Pejović iz Bečejskog udruženja mladih.

Zahvaljujući sugrađanima oko 10.000 dinara i pet kilograma hrane predato je bečejskom prihvatilištu za napuštene životinje.

Novac koji je prikupljen na akciji  će biti usmeren na medicinske troškove, a hrana će svakako dobro doći korisnicima, budući da bečejski azil godinama radi sa punim kapacitetom i ograničenim sredstvima.

 

Opširnije u TV prilogu

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име