Sa prošle akcije, foto Čila Koš
Sa prošle akcije, foto Čila Koš

Desetak Bečejaca se jutros okupilo kod šetališta pored Tise, zasukalo rukave i skupilo gomile smeća iz i oko reke

-Osećam se veoma srećno i ispunjeno zbog današnje realizovane akcije čišćenja Tise i njene obale. Hvala svim dobrim i divnim ljudima koji su uprkos hladnom jutru doprineli da naša Tisa i njena obala zablistaju. Zaista mi je puno srce jer sam shvatila da ipak ima ljudi kojima je zaista stalo, koji će nesebično pomoći, zasukati rukave, da bi svoje okruženje oslobodili smeća i učinili lepšim mestom ne samo nama ljudima, nego i ostalim stanovnicima ove reke i njenog priobalja, napisala je na Fejsbuku Alisa Bajić, Bečejka koja je posredstvom ove društvene mreže pozvala sugrađane na uređenje dela Tise.

Ovoj „građanskoj“ akciji se odazvalo desetak sugrađana i sugrađanki. Radnici Javnog preduzeća „Komunalаc“ Bečej takođe su dali, kako je Bajić navela, veliki doprinos čišćenju.

-Bez njihov pomoći bi ova akcija trajala mnogo duže, a mnogi tehnički segmenti akcije bili bi teži i komplikovaniji. Svi smo bili uigrani, posvećeni i zadovoljni krajnjim rezultatom, opisala je ona.

Termin (sreda u 9 sati) nije, verovatno, mnogima odgovarao.

Ono što je sigurno je da će akcija biti još.

– Priroda se protiv njega ne može boriti, na nama je da joj pomognemo na sve načine, uključujući i ovaj, zaključila je ova aktivistkinja i rekreativka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име