Skupština opštine Bečej zasedala je poslednjeg radnog dana u 2022. godini. Osim Odluke o budžetu opštine Bečej za 2023. godinu, odbornici su usvojili još 27 predloženih akata koliko ih je bilo na dnevnom redu.

Sednici je od 36 odbornika prisustvovalo 24. Među predloženim dokumentima su i program poslovanja Javnog preduzeća „Vodokanal“ Bečej, kao i poseban plan raspolaganja sredstvima iz opštinskog budžeta, odnosno subvencije, koje je ovo preduzeće, kao i druga dva javna preduzeća – „Komunalac“ i „Toplana“, donelo pred kraj godine za sledeću. Novac iz opštinskog budžeta će, prema posebnom programu, kako kaže direktor Javnog preduzeća „Vodokanal“ Bečej Zoran Grbić, biti pre svega namenjen održavanju bunara, fontana, ali i atmosferske kanalizaciije.

Na pitanje da li će vodosnabdevanje biti uredno, Grbić najavljuje stavljanje u funkciju dva bunara od proleća.

Za predsednika Skupštine opštine Bečej Igora Kiša godina na izmaku bila je uspešna. Prema njegovim rečima skupštinska služba posao je radila korektno i u skladu sa dinamikom rada Opštinskog veća i Opštinske uprave.

Podsetimo, budžet opštine Bečej za narednu godinu iznosi oko 1,74 milijardi dinara i prihodi su za oko 13 odsto veći u odnosu na prethodni.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име