Budžet opštine Bečej danas je na 26. sednici lokalnog parlamenta još jednom korigovan, što je ujedno drugi put ove godine, a već su najavljene nove izmene koje treba očekivati za mesec dana, rekao je pred odbornicima Skupštine opštine Bečej predsednik opštine Bečej Dragan Tošić.

Osim novca od drugih nivoa vlasti koji se dodaje u opštinsku kasu, odvojena su dodatna sredstva za festival Bečej noću, što je umesto prvobitnih 3, na 6,7 miliona dinara.

Novinari su nakon sednice Skupštine opštine Bečej predsedniku opštine postavljali pitanja i u vezi sa rešavanjem problema oko upis dece u predškolsku ustanovu koja su ostala ispod crte. Prema rečima predsednika opštine, problem će biti rešen i to u korist roditelja, ali ne pre 1. septembra.

Nakon usvajanja rebalansa krenuće se u realizaciju projekta pošumljavanja za šta je resorno ministarstvo opredelilo oko 1, 6 miliona dinara, asfaltiranje puta u Bačkom Gradištu kod Bisernog ostrva Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj u iznosu od 10.362.000 dinara, ali i Poljaničkog puta za šta su jednaka sredstva opredelili opština Bečej i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, svako po 17.500.000 dinara.

Tu je i projekat za sanaciju krova Gradskog pozorišta, za šta je Ministarstvo kulture i informisanja u izdvojilo 14.000.000 dinara. Opština Bečej nije više najtransparentnija opština u Srbiji, što je bila dve godine za redom. Prema lokalnom indeksu transparentnosti sada se nalazi na 13. mestu što je drastičan pad, ali je utisak da za prvog čoveka opštine to nije razlog za brigu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име