Odbornici Skupštine opštine Bečej usvojili su danas, uzmeđu ostalog, Lokalni akcioni plan za unapređenje položaja žena i rodne ravnopravnosti opštine Bečej (2018 – 2022. godine),

Odluku o izmenama i dopuni Odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom iz sistema daljinskog grejanja, Program poslovanja „Potisje – Bečej doo za komunalne usluge bečej za 2019. godinu, dali saglasnost na Finansijski plan Ustanove za sportsku i kulturnu aktivnost omladine Bečej „Đorđe Predin Badža” Bečej za 2018. godinu, te Odluku o načinu izvršenja obaveze opštine Bečej i davanju saglasnosti na predlog Sporazuma o plahanju po presudi Privrednog apelacionog suda br PŽ 4570/16, odnosno Privrednog suda u Novom Sadu br. P 1133/2013.

Unapređenje bezbednosti građana i građanki opštine Bečej sa rodnog aspekta, što podrazumeva rekonstuisane biciklističke staze, poboljšano ulično osvetljenje, izgrađeni i obnovljeni trotoari, rešavanje problema sa psima lutalicama, posebno u selima, te smanjenje nasilja nad ženama kroz kontinuiranu saradnju i podršku institucijama koje se bave rešavanjem ovog problema, napređenje položaja žena na selu i povećane šanse devojčica i žena da se bave sportom, samo su neki od ciljeva LAP-a koji treba da se dosegnu do 2022. godine.

Za govornicom Skupštine opštine diskutovalo se i oko Programa poslovanja „Potisje – Bečej doo za komunalne usluge Bečej za 2019. godinu.

Odbornici Skupštine opštine Bečej usvojili su danas i Odluku o načinu izvršenja obaveze opštine Bečej i davanju saglasnosti na predlog Sporazuma o plaćanju po presudi Privrednog Apelacionog suda br PŽ 4570/16, odnosno Privrednog suda u Novom Sadu broj P 1133/2013.

Podsetimo, opština Bečej će zbog duga prema Pokrajinskom sekretarijatu za finansije koji joj je pozajmio novac za prevoz mosta koji je dobila kao poklon i koji je montiran u opštini Ada, kao i zbog zatezne kamate od 2003. godine, morati da isplati oko 40 miliona dinara.

Opširnije u TV prilogu

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Imaš pravo da znaš“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име