Od sutra sa radom mogu da nastave kafići i restorani, dozvoljen je boravak na javnim površinama namenjenim za sport i rekreaciju, kao i obavljanje javnog prevoza putnika u drumskom saobraćaju.

Što se tiče ugostiteljskih objekata, obavezno je organizovanje procesa rada koji obezbeđuje održavanje socijalne distance, odnosno međusobnog rastojanja između dva lica od najmanje dva metra, obavezna je dezinfekcija mobilijara, mašina, alata i uređaja za rad posle pružene usluge svakom pojedinačnom korisniku.

Osoblje je u obavezi da koristi zaštitne maske i rukavice.

Gosti neće biti u obavezi da nose maske, ali samo dok sede za stolom, dok će one biti obavezne prilikom dolaska i odlaska, naručivanja, preuzimanja, plaćanja na pultu, korišćenja sanitarnih prostorija.

U slučaju manjeg rastojanja od dva metra između korisnika, pružanje usluga je obavezno uz primenu staklene, plastične ili slične barijere, obaveznu dezinfekciju prostorija i podova, obaveznu upotrebu zaštitnih sredstava tj. maski i rukavica i od korisnika usluga – u slučaju zatvorenog prostora.

Dozvoljava se kretanje u svim parkovima i na javnim površinama namenjenim za rekreaciju i sport građana – uz primenu preventivnih mera.

Dok borave u parkovima i na javnim površinama građani su dužni da primenjuju preventivne mere koje podrazumevaju održavanje socijalne distance, odnosno međusobnog rastojanja od najmanje dva metra između dva lica koja ne borave u istom domaćinstvu. Obavezna je upotreba zaštitnih rukavica i dezinfekcija sprava za vežbanje ili drugih sprava, pre njihove upotrebe.

Što se tiče prevoza putnika, režim rada „Bečejprevoza‟ za sada nije poznat. Naime, na sajtu stoji obaveštenje od 20. marta kada su korisnike usluga obavestili da ukidaju sve polaske na redovnim linijama. Kako je navedeno, putnike će putem sajta obaveštavati o eventualnim novim informacijama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име