Deca najlakše i najefikasnije uče kroz igru. Ono što na takav način usvoje, ostaje zabeleženo za sva vremena. U svetu u kom dominiraju digitalne tehnologije, šteta bi bilo da se one u većem obimu ne koriste u obrazovnim ustanovama.

To su shvatili u Osnovnoj školi „Sever Đurkić“, gde su u odeljenju učiteljice Gabriele Potrebić Težer profesori i studenti Učiteljskog fakulteta u Subotici održali ogledni čas u okviru programa „Razvijanje strategije za osposoblјavanje učenika za korištenje informacionih tehnologija u svrhe sticanja znanja i obrazovanja“.

-Računarska tehnologija napreduje iz dana u dan prodire u svaki deo života i rada. Deca još mnogo pre polaska u školu imaju dodir sa računarom i proizvodima informacione tehnologije. Cilј projekta je da učenike, koji su sada treći razred, usmerim da računar, tablet, telefon koriste ne samo za zabavu nego i za učenje u okviru svih predmeta, rekla je učiteljica Gabriela Potrebić Težer.

Osim što su se učenici zabavili, uspeli su da kroz svojevrsne eksperimente, uz digitalne tehnologije, upoznaju ljudsku anatomiju, da nauče osnove programiranja, da upoznaju trodimenzionalni svet i da rešavaju logičke zadatke, uz savremena i standardna pomagala. Samo ako se stalno usavršava, učitelj je sposoban da istinski poučava i vaspitava, reči su čuvenog Dostojevskog, a njima se nastavnički kadar bečejske škole vodi.

Pogledajte TV reportažu

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Imaš pravo da znaš“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име