Nakon skoro dva meseca putovanja po Africi, Ninoslav Trajković vratio se u Bečej. Doduše, bez svog ljubimca, juga starog tri decenije, koji ostaje u Bocvani.

Avanturističko – humanitarna ekspedicija po afričkom kontinentu, od Bečeja do Kejptauna u Južnoafričkoj republici, uspela je, iako je deo tima, čini se, zauvek ostao daleko.

Uspešnost ovog poduhvata najviše se ogleda u tome, kaže Bečejac, upoznao je ljude koji su mu vratili veru u dobrotu i humanost.

-Prethodna putovanja su me učinila presrećnim. U njima sam se pronašao, to me je radovalo. Promenio sam se, stekao sam mnogo iskustva, naučio toliko toga, proširio vidike, upoznao mnogo divnih ljudi, kaže po povratku Ninoslav Trajković.

Nino i Rino prešli su zajedno 13 država i oko 16.000 kilometara. Računajući i ekspediciju po Evropi i Aziji, to je ukupno skoro 40.000 kilometara.

Od Tanzanije do Zambije društvo mu je pravio Austrijanac Džonatan sa kojim se brzo sprijateljio i koji mu je kao dobar saputnik mnogo pomogao.

Dočeka, poput prošlogodišnjeg na trgu, kada su se Nino i njegov partner sa ekspedicije u Mongoliju Đorđe Ilčešin vratili u Bečej, nije bilo, jer, kako priča, ne oseća se u potpunosti kao pobednik.

Planove slične proputovanju po Africi nema, bar za sada, ali, kako kaže, još uvek nije svestan toga šta je sve naučio i iskusio tokom vremena provedenog daleko od kuće.

Onima koji su pratili njegove i Rinove avanture, poručuje da urade makar male promene u svojim životima i da šire svoje granice. Ukoliko to ima i humanitarni karakter, time bolje.

Mladoj Bečejki koja je zbog tumora na kičmi nepokretna Ivani Ćurčić, uručena je donacija od 1.250 dolara, prikupljena u okviru ove avanturističko – humanitarne ekspedicije.

 

Pogledajte TV prilog

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Imaš pravo da znaš“, koji sufinansira opština Bečej

1 KOMENTAR

  1. Sram te bilo šalabajzeru. Potrošio si na hiljade tuđih eura na tvoje avanturističko putovanje i zajebavanje. Nisi imao m*** da se pojaviš pred građanima u centru, jer bi te izviždali. Ima ljudi u Bečeju koji još razmišljaju svojom glavom a ne tuđom. Još ne mogu da shvatim šta je bio cilj ovog tvog iživljavanja. Ako je to bila humanitarna akcija kako ti kažeš, da li si svestan da si Ivani Ćurčić predao samo 1081 euro po današnjem srednjem kursu! Ponovo te pitam: Od tolikog novca koje si izduvao kroz auspuh one krntije, ti „velikodušno“ daješ sumu od 1081 eura devojci kojoj je finansijska pomoć veoma neophodna. Da li sponzori ovo znaju, i da li su te obavezali koju sumu doniraju konkretno za Ivanu?
    PS: sreo sam te pre nekoliko dana u prodavnici…lepo si se popravio, mislim na kilažu. Sve mi je bilo jasno. Neka si mi živ i zdrav, mislim da će sponzori u buduće malo razmisliti kad im ponovo budeš tražio sponzorstvo, jer od ovog cirkusa jedinu korist si ti imao i niko više.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име