Vaterpolisti Barselonete, ’95. godišta i mlađi, pobednici su trodnevnog nadmetanja za „Trofej Bečeja 2013. – memorijal Dejan Popov“. Drugo mesto na turniru pripalo je osiječkoj Kruni, treći su bili domaćini, vaterpolisti VK Bečejac, četvrti momci iz Mediteranija, druge ekipe iz Barselone koja je bila u gradu na Tisi, dok su peti bili vaterpolisti Oradee iz Rumunije.

Tokom tri dana Bečejci su imali priliku da vide kvalitetan vaterpolo i uglavnom neizvesne utakmice. Barseloneta je pokazala trenutno najbolju formu, pobedili su sve suparnike, osim domaćina koji je „kiksnuo“ protiv Mediteranija i Krune.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Ruže Tahul iz Barselonete, najbolji golman je njegov saigrač Migel Limaras, dok je najefikasniji bio Bečejac Vladimir Korovljev.

– Turnir je bio pun pogodak, veoma kvalitetan, kao što je to bio slučaj i ranijih godina – rekao je Milan Brkljač, predsednik VK Bečejac. – Utakmice su bile jake, kvalitetne i neizvesne, a upravo tako nešto treba momcima u ovom uzrastu. Zahvalan sam našim prijateljima iz Španije, Rumunije i Hrvatske što su se odazvali pozivu da učestvuju, žao mi je što je ekipa iz Mađarske odustala od takmičenja, ali se nadam da će to ispraviti dogodine. Što se tiče naše ekipe, očekivali smo kvalitetniji rezultat, ali je loš dan i loša igra protiv Krune uticala da budemo treći.

Utakmicom protiv Barselonete pokazali smo da su momci poseduju kvalitet kada igraju punim srcem. Dakle, moglo je i bolje, konstatovao je Brkljač.

Pehare i medalje najuspešnijima su predali Vuk Radojević, predsednik opštine Bečej, Milan Brkljač i Zoran Popov, brat Dejana Popova koji je tragično stradao kada je bečejskom vaterpolu trebalo da pruži najviše.

Odličan organizator turnira bio je VK Bečejac pod pokroviteljstvom opštine Bečej.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име