Radost momaka sa Banjice pole vraćanja trofeja u klupske vitrine
Radost momaka sa Banjice pole vraćanja trofeja u klupske vitrine

Vaterpolo savez Srbije je prelomio kada je u pitanju dodela organizacije finalnog turnira Kupa Srbije u vaterpolu, koji će se igrati od 16. i 17. decembra ove godine. U igri su bili Bečej i Šabac, a odlučeno je da to, ipak, bude provereni vaterpolo centar kraj Tise.

-Presudio je humanitarni momenat. Javnost je upoznata da se VSS uključio u akciju prikupljanja pomoći bivšoj reprezentativki Srbije Nastasji Knežević, sada Nedimović, za njeno lečenje i rehabilitaciju. Imajući u vidu da je Staša rođena Bečejka, da je  u bečejskoj vodi naučila vaterpolo azbuku i afirmisala se u našem sportu, razumljivo je bilo što smo se brzo i lako dogovorili s lokalnom samoupravom u Bečeju da oni budu domaćini atraktivne vaterpolo manifestacije i da kompletan prihod dvodnevnog turnira bude uplaćen na račun Nastasje Nedimović, saznali smo od generalnog sekretara VSS Nemanje Marjana.

Ovo će biti treće domaćinstvo Bečeja u poslednja četiri ciklusa kup takmičenja i svaki put su na adresu grada i PVK Bečej stizale samo pohvale. Prvi put krajem 2014. godine posrećilo se Radničkom iz Kragujevca, koji je tako stigao do prvog domaćeg trofeja. Naredne godine je naš najtrofejniji klub Partizan Rajfajzen osvojio 24. trofej, a Beograđani su lane u Nišu prišili i 25. kup zvezdicu na kapici. Kome će se postećiti ove godine, znaće se trećeg decembarskog vikenda u legendarnom zatvorenom bazenu kraj Tise.

-Poznati su parovi četvrtfinala kupa: Partizan – Stari grad, Crvena zvezda – Valis, Šabac – Radnički i Nais – Vojvodina. Utakmice se igraju 2. decembra, a dva dana kasnije u prostorijama VSS biće žrebanje za finalni turnir u Bečeju, jasan je komesar za takmičenje VSS Dejan Perišić.

Bečejci su zahvalni VSS što su imali razumevanja i, upravo, njima dodelili organizaciju značajnog turnira u domaćim okvirima. Ozbiljno su prionuli novom sportskim izazovu.

-Finalni turnir će se igrati u novom ambijentu u poređenju sa prethodna dva turnira istog rejtinga. Jer, ovih dana menjamo svetiljke stare tačno tri decenije u zatvorenom bazenu i učesnici završnog turnira kupa igraće obasjani novim led svetiljkama, rekao nam je predsednik opštine Bečej Dragan Tošić.

Kako je i mesni PVK Bečej izvanredno startovao u prvenstvu prvoligaškog B karavana, to je izvesno da VSS nije pogrešio što je, upravo, Bečeju dodelio organizaciju turnira.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име