Na početku utakmice između Bečejaca i Obrenovčana | Foto: Vlastimir Jankov
Na početku utakmice između Bečejaca i Obrenovčana | Foto: Vlastimir Jankov

Više nema dileme u kojoj grupi prvoligaškog B karavana se igra bolji vaterpolo. Predstavnici „severa“, Bečej i novosadski Dunav, savladali su rivale s „juga“, beogradski Singidunum i obrenovački TENT, i na taj način obezbedili učešće u plej-autu, gde će se boriti sa petoplasiranom i šestoplasiranom ekipom A prvoligaša za popunu Prve A lige.

Pre toga, večeras od 20 sati međusobno će odmerili snagu u finalu završnog turnira za konačan plasman B prvoligaša, dok će Singidunum i TENT od 18 sati igrati za treće mesto.

„Fajnal for“ B prvoligaša u legendarnom bazenu kraj Tise otvorili su Beograđani i Novosađani. Utakmica s neuobičajeno malo golova u današnjem vaterpolu završena je pobedom Dunava rezultatom 4:3 (1:1, 1:0,1:1, 1:1). Znači, presudio je gol više u drugoj četvrtini, ali dovoljno za ostvarenje cilja. Dva gola postigao je kapiten Dunava Nemanja Marinković, a po gol dali su Mihajlo Marinković i Vojislav Marković, dok su strelci za Singidunum bili Nikola Ražnatović, Luka Stefanović i Marko Šarenac.

 Viktor Mesaroš i Stevan Dobožanov u tajm autu | Foto: Vlastimir Jankov

Viktor Mesaroš i Stevan Dobožanov u tajm autu | Foto: Vlastimir Jankov

Nasuprot prvoj, u drugoj utakmici izmeđi Bečejaca i Obrenovčana bila je prava „kiša golova“. Ukupno 24.

Pobedio je Bečej sa 13:11 (2:3, 6:2, 3:3, 2:3). I u ovoj utakmici je presudila druga četvrtina, koju su Bečejci rešili u svoju korist rezultatom 6:2. Uzalud su Obrenovčani dobili prvu i poslednju četvrtinu identičnim rezultatom 3:2, dok je treća bila egal (3:3). Prema očekivanju, najveći teret svalio se na veterana, ujedno i predsednika Bečejaca, Gorana Krstonošića, koji je postigao četiri gola i bio pravi dirigent igre u vodi. Tri puta se u listu strelaca upisao Stevan Dobožanov, po dva gola dali su Viktor Mesaroš i Vladimir Kuprešak, a jedanput su zatresli mrežu Nikola Krstonošić i Stefan Naćuk. Zanimljivo da Bečejci nisu realizovali, čak, tri peterca, Nikola Krstonošić dva u poslednjim trenucima meča i Viktor Mesaroš sredinom prve četvrtina.

Razgovor Bečejaca po završetku utakmice s Obrenovčanima | Foto: Vlastimir Jankov
Razgovor Bečejaca po završetku utakmice s Obrenovčanima | Foto: Vlastimir Jankov

Četvorostruki strelac za Obrenovčane bio je Borivoj Čubrić, po dva gola postigli su Stefan Nikolić i Srđan Rajčić, a Jovan Varda, Nemanja Đurović i Miloš Stanišić dali su po gol. Pored strelaca, valja naglasiti da su veoma dobri bili i golmani, Bečejac Žolt Bušić sa 13 i Obrenovčanin Ivan Radosavljević sa 11 odbrana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име