Bečejci dočekuju novosadski Dunav | Foto: Vlastimir Jankov
Bečejci dočekuju novosadski Dunav | Foto: Vlastimir Jankov

Voljom žreba, vaterpolisti Bečeja i u drugoj utakmici za bodove igraju kod kuće. I opet je rival bivši član Prve A lige. Posle kikindskog ŽAK-a, koji je pobeđen sa 14:10, sada je rival Dunav iz Novog Sada.

Utakmica se igra u subotu od 20 sati i, pored takmičarskog, imaće i humanitarni karakter, jer će na ulazu u zatvoreni bazen biti kutija za dobrovoljni prilog, koji se uplaćuje na račun za lečenje i rehabiitaciju bivše vaterpolistkinje Bečeja i reprezetacije Srbije Nastasje Knežević, sada Nedimović.

-Dobro smo radili i spremno dočejemo Novosađane, a to znači da ćemo igrati od prvog minuta na pobedu. Naravno, neće biti lako, ali mislim da imamo potencijal koji može da se nosi sa svim rivalima u našoj grupi „sever“ ne samo ravnopravno, već i da ih pobeđujemo, optimista je trener Bečejaca Petar Doroslovački.

Analizirali su stručni štab i vaterpolisti Bečeja igru Novosađana, znaju odakle preti opasnost i misle da će uspeti u svojoj nameri da pobede.

-Jesmo mi mlada ekipa, naravno izuzev našeg predsednika Gorana Krstonošića, ali ne toliko da se ponavljaju neke greške u igri, pre svega u fazi napada, čime omogućavamo rivalu da razvije kontranapad. Ipak je tri godine igranja u Prvoj B ligi iza većine ovih mladića, imaju neko iskustvo i određene greške moraju da se iskorene. Moramo da pojačamo agresivnost u igri i odmah će mnoge stvari doći na svoje mesto, dodaje Petar Doroslovački.

Ne kriju Bečejci da ove godine žele plasman u Prvu A ligu, zbog čega se aktivirao predsednik Goran Krstonošić. Ali, mladići ne mogu i ne smeju da se oslone sada, upravo, na iskustvo i kvalitet svog predsednika, već kroz treninge i igru treba da upijaju „kao sunđer“ njegove poteze, kako i samo deo toga realizovali u vodi. Novi izazov je pred njima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име