Goran Krstonošić je minule sezone davao savete sa ivice bazena, a sada će iz vode | Foto: Vlastimir Jankov
Goran Krstonošić je minule sezone davao savete sa ivice bazena, a sada će iz vode | Foto: Vlastimir Jankov

Malo je nedostajalo vaterpolistima Bečeja da na kraju minule sezone naprave zaveslaj više. Isprečio se u plej-ofu Prve B lige tada moćniji Radnički iz Kragujevca, a posle u plej-autu i Beograd.

Prva A liga je ostao sanak pusti. Seli su u rukovodstvu kluba i tokom leta analizirali aktuelno stanje. Odlučeno je da se u sezoni koja je na pragu pokuša ponovo. Napravili su par poteza u želji da vide hoće li to doneti pomak.

Minule sezone je već afirmisani trener Pera Doroslovački bio na golu, a sada je preuzeo kormilo s klupe. Ali, neće Bečejci biti bez veterana u vodi. Neočekivano, predsedik kluba Goran Krstonošić odlučio je da se reaktivira i pomogne koliko je to moguće u njegovim godinama (43).

-Imamo izuzetno mladu i neiskusnu ekipu, pa sam smatrao da će dobro doći neko iskusniji da ih usmeri tokom igre. Pokušao sam to sa ivice bazena, ali sam shvatio da je njima potrebna pomoć u vodi. Nije mi preostalo ništa drugo, do da skočim u bazen. Naravno, neću ja biti nosilac igre, ali verujem da će im drugačiji odnos prema obavezama u igri biti kad sam uz njih, razmišljanje je Gorana Krstonošića, koji se našao u ulozi „druga predsednika centarfora“.

Novi kormilar „tiskog broda“ je iskusni Petar Doroslovački  | Foto: Vlastimir Jankov
Novi kormilar „tiskog broda“ je iskusni Petar Doroslovački | Foto: Vlastimir Jankov

Ekipu je u pauzi između dve sezone napustio Vladimir Korovoljev, koji će sada nositi kapicu kikindskog ŽAK-a. Od aktivnog igranja oprostili su se veterani Peter Doroslovački, Svetozar Marković i Zoran Perić. Pored predsednika Gorana Krstonošića, nova imena su mladi (16 godina) golman Nikola Milinović, koji je stigao iz zrenjaninskog Proletera, a tu su i dvojica stranaca s željom da uče vaterpolo u Srbiji. Nikita Luščenko (19) je Rus i igra na krilnoj poziciji, a Andrej Kastiučenkau (23) je stigao s beloruskim pasošem i igra beka, ali je pitanje koliko će oni biti upotrebljivi.

-Treniramo maksimalno angažovano, igramo i neke kontrolne utakmice, pa verujem da ćemo spremno dočekati prvenstvenu trku. Nismo se prijavili za kup takmičenje, jer smatramo da mladu ekipu ne treba previše opteretiti rezultatima, već individualnim radom otklanjati greške i onda sve spojiti u timski rad. Mnogo nam znači aktiviranje iskusnog Gorana Krstonošića, jer je on, bez obzira na godine, u zadovoljavajućoj fizičkoj kondiciji, a o znanju ne treba trošiti reči, komentar je trenera Petra Doroslovačkog.

Tako će kapicu Bečeja u novoj sezoni Prve B lige nosti golmani Žolt Bušić i Nikola Milinović, te igrači Igor Afanasijev, Nebojša Velimorov, Stevan Dobožanov, Aleks Drobina, Jovan Živkov Andričin, Andrej Kastiučenkau, Goran Krstonošić, Nikola Krstonošić, Vladimir Kuprešak, Nikita Luščenko, Viktor Mesaroš, Stefan Naćuk i Peđa Prkosovački.

Bečejci će svoje utakmice kao domaćini igrati subotom od 20 sati, a voljom žreba prve dve prvenstvene utakmice odigraće kod kuće i to protiv kikindskog ŽAK-a 11. i novosadskog Dunava 25. novembra. Evo kompletnog rasporeda Bečejaca u predstojećoj sezoni Prve B lige – grupa sever.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име