Bečej – Beograd    8:7 posle peteraca 5:5 (1:0, 1:3, 1:1, 2:1)

Plivalište zatvorenog bazena OSC „Đorđe Predin Badža“. Gledalaca: 400. Sudije. Igor Virijević (Zrenjanin) i Pavle Kiš (Novi Sad). Igrač više: Bečej 13(2), Beograd 4(1). Peterci u regularnom toku: Bečej 2(1), Beograd 1(1). Peterci: Bečej 4(3), Beograd 5(2).

Bečej: Bušić (4 odbrane, 2 peterca), N. Krstonošić, Jović 1(1), Naćuk, Dobožanov, Mesaroš 2(1), Kuprešak 1, Velimirov, Davidov, Afanasijev 2(1), Drobina, G. Krstonošić 2(1), Živkov Aksin, Dajević.

Beograd: Miljević (11 odbrana, 1 peterac), Šaban 2(1), Vuković 1, Jovanović, Pokrajac 1, Trtović, Radanović, Katić, Daničić, Tasić 2(1), Đurić, Maksimović 1, Milić, Radulović.

Dobar dan Prva A ligo! To je aktuelni pozdrav momaka sa Tise, koji su posle 11 posnih godina uspeli da vrate bečejski vaterpolo odakle je 2007. godine ispao. Međutim, odmah valja dodati da to još uvek nije elita srpskog vaterpola, ali zaveslaj po zaveslaj…

Bečejci su u dvomeču plej-auta sa Beogradom izborili dve pobede i tako stekli pravo da naredne sezone igraju u višem stepenu domaćeg takmičenja. Prvog aprilskog dana bilo je 7:6 u Beogradu, a tri dana kasnije kraj Tise 5:5 u regularnom toku, a petercima je  odlučeno da Bečej stigne do druge pobede ukupnim rezultatom 8:7. Naravno, nastalo je opšte slavlje i u vodi i na dobro popunjenim tribinama legendarnog bazena kraj Tise, koje se kasnije prenelo u gradskim kafićima.

Međutim, treba reći da su „ajkule sa Taša“ pokazale zube kraj Tise u čemu su im obilato pomogli domaći vaterpolisti izrazito slabom igrom u fazi napada, pogotovo u momentima kada su, čak, 13 puta imali igrača više i samo su dva puta materijalizovali. Što se gosti nisu radovali, sami su krivi, a i sportska sreća se nasmešila Bečejcima, jer je Igor Afanasijev postigao gol za izjednačenje 5:5 sekund i po pre zvuka sirene!? Da bude jasno kakva je drama kraj Tise bila, valja naglasiti da su Beograđani sredinom poslenjeg perioda igra poveli sa 5:3, a Bečejci u sledećem napadu nisu uspeli da materijalizuju, čak, dva igrača više. I kad je izgledalo da će se igrati „majstorica“, jer su „ajkule“ bile na domak pobede, 38 sekundi pre kraja dosuđen je peterac za Bečejce. Iskusni Goran Krstonošić ga je, za razliku od Stefana Naćuka u finišu treće četvrtine kod rezultata 3:4, materijalizovao najstrožu kaznu i smanjio na 4:5. Gosti su imali napad i ništa nisu uradili, a onda je ostalo sedam sekundi do kraja, usledilo je brzo dodavanje do Igora Afanasijeva i već pomenuti gol za izjednačenje na 5:5. Urnebes na tribinama iako još ništa nije bilo gotovo.

Žrebom je odlučeno da Beograđani prvi šutiraju u Jovanović je uzdrmao prečku, a Mesaroš postigao gol. Potom je Maksimovićev šut sa pet metara Žolt Bušić maestralno odbranio, a kapiten Nikola Jović postigao gol za 7:5. Šaban postiže prvi gol u seriji peteraca za Beograđane, a Naćukov šut golman Miljević ponovo brani. U četvrtoj seriji Tasić je postigao gol i izjednačio na 7:7, ali je i Afanasijev bio siguran za 8:7. Kako je Pokrajac u petoj seriji šutirao kraj gola, to je bio kraj.

Ono što se ranije dešavalo je sada manje bitno, pogotovo što ni jedni ni drugi nisu pokazali, baš, mnogo, čak bi se reklo da su Bečejci ti koji su više podbacili. Kako se pobedi nikad ne gleda u zube, pogotovo kad je ovako važna, ostaje da se aktuelnoj generaciji bečejskog vaterpola na čelu s „drugom predsednikom centarforom“ Goranom Krstonošićem na čelu čestita plasman u Prvu A ligu Srbije i da im poželimo mnogo kvalitetnije igre u narednoj sezoni.

Vlastimir Jankov

 

Pogledajte TV prilog

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име