Lopta u mreži Kikinđana | Foto: Vlastimir Jankov
Lopta u mreži Kikinđana | Foto: Vlastimir Jankov

Momci sa Tise su ispunili dato obećanje i pobedom otvorili novu sezonu prvoligaškog B karavana. Savladan je stari sportski rival u bazenu i prijatelj van njega ŽAK iz Kikinde rezultatom 14:10 (4:3, 4:2, 3:3, 3:2).

Ali, odmah valja dodati da je veliko znak pitanje šta bi u bazenu bilo da se predsednik kluba Goran Krstonošić nije skinuo, stavio kapicu s brojem 12 i skočio u vodu. Podatak da je sa pet postignutih golova bio najefikasniji igrač utakmice sve kazuje. Istina, Banaćani se nisu predavali ni kad je polovinom treće četvrtine bilo 11:6, već su se serijom 4:0 primakli na 11:10, ali to je sve što su uradili, pošto se se Bačvani trgli i serijom 3:0 utakmicu mirno priveli kraju.

Ekipa Bečeja s Goranom Krstonošićem i bez njega, to su dva sasvim različita pojma. Legendarna bečejska „četvorka“ ovoga puta nije uzimao kapicu s tim brojem od Stefana Naćuka, već se zadovoljio brojem 12, ali mu to nije smetalo da rešeta mrežu rivala, pravovremeno proigrava ostale, a što je najvažnije komanuduje tokom same igre, kako mladost ne bi „prosula mast“.

Zaslužena pobeda Bečejaca na startu prvenstvene sezone | Foto: Vlastimir Jankov
Zaslužena pobeda Bečejaca na startu prvenstvene sezone | Foto: Vlastimir Jankov

Kapicu Bečeja u premijernoj utakmici sezone nosili su: Milinović, N. Krstonošić, Brkljač, Naćuk 1, Dobožanov 1, Mesaroš 3, Luščenko 1, Velimirov, Kuprešak 2, Afanasijev, Kastiučenkau, G. Krstonošić 5, Bušić, Prkosovački 1.

U narednom kolu, 22. novembra, Bečejci će ponovo igrati pred svojim navijačima, kojih je na otvaranju sezone bio oko 200, a rival će biti novosadski Dunav. Biće to prilika da se još jednom pobedom potvrdi kvalitet, „otkači“ rival za što bolji plasman i plovi zacrtanim kursom ka višem stepenu takmičenja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име