Sa uručenja medalja pre tri godine u Bečeju | Foto: Vlastimir Jankov
Sa uručenja medalja pre tri godine u Bečeju | Foto: Vlastimir Jankov

Borba za 45. trofej nacionalnog kupa u vaterpolu počinje večeras u legendarnom bazenu pod krovom „hrama sportova“ kraj Tise. Akteri „fajnal fora“ su „večiti rivali“ Partizan i Crvene zvezda, odnosno Šabac i Nais iz Niša.

Odmah valja dodati da su se Bečejci u poslednje vreme specijalizovali za organizaciju završnog turnira najmasovnijeg domaćeg takmičenja, jer je ovo treći put da su domaćini u minule četiri godine. Međutim, ovogodišnji turnir ima posebnu težinu, jer uz takmičarski ima i humanitarni karakter.

-To je prevagnulo da u konkurenciji Bečeja i Šapca organizaciju dobije, upravo, Bečej. Jer, čelnici grada kraj Tise dali su garanciju da će sav prihod od ulaznica dvodnevnog turnira biti uplaćen u fond za lečenje naše eksreprezentativke i vaterpolo sudije Nastasje Knežević, sada Nedimović. Kako se VSS uključio u akciju pomoći našoj Staši, razumljivo je što smo prihvatili ideju Bečejaca, poručuju iz VSS.

Detalj sa finala kupa Srbije pre dve godine u Bečeju | Foto: Vlastimir Jankov
Detalj sa finala kupa Srbije pre dve godine u Bečeju | Foto: Vlastimir Jankov

Znajući da je Nastasja Staša Knežević vaterpolo azbuku naučila kraj Tise, Bečejci su se ponosno uključili u akciju za pomoć u lečenju i rehabilitaciji svoje doskorašnje sugrađanke. Vaterpolisti Bečeja pre svake svoje utakmice do kraja sezone na ulazu u bazen postavljaju kutiju u koju ljubitelji sporta daju dobrovoljni prilog i tako se uključuju u akciju „Za Stašino zdravije sutra“, a u akciju su se uključili i ostali sportski kolektivi.

Pored humanitarne crte, ovogodišnji završni turnir ima još jednu novinu. Reč je o zajedničkom finalu kupa vaterpolistkinja i vaterpolista, jer će dame sutra uveče igrati predigru muškom finalu.

Nastasja Knežević u vreme dok je bila vaterpolistkinja Bečeja | Foto: Vlastimir Jankov
Nastasja Knežević u vreme dok je bila vaterpolistkinja Bečeja | Foto: Vlastimir Jankov

-Kad smo kod novina, onda da dodam da će se prvi put u našem bazenu igrati pod novim osvetljenjem, jer smo posle tačno tri decenije promenili reflektore i sada štedljive led svetiljke, kao i u sportskoj dvorani, osvetljavaju zatvoreni bazen, rekao nam je direktor objekta koji će biti domaćin atraktivnog turnira Dejan Stanojev.

Iako je voljom žreba prva polufinalna utakmica večeras od 18 sati trebala da bude između „večitih rivala“, oni će igrati od 20.30 sati drugu polufinalnu utakmicu. U prvoj će se sastati Šabac i Nais iz Niša. To prekrajanje volje žreba najverovatnije je uslovio RTS, koji na drugom kanalu prenosi današnju drugu utakmicu i sutrašnje finale u muškoj konkurenciji.

Organizator završnice kupa Srbije VSS i domaćin Bečej dogovorili su se da cena ulaznica bude 200 dinara za tribine i 400 dinara za prostor oko bazena. Ulaznice se mogu kupiti na portirnici sportskog centra. Svi priželjkuju pune tribine, kako bi humanitarna akcija imala pozitivan efekat.

Satnica i akteri

Pored igrača, igračica i stručnih štabova šest učesnika završnog turnira kupa Srbije u vaterpolu, akteri su i službena lica. Evo satnice i zvaničnih aktera dvodnevnog turnira van bazena.

Večeras od 18 sati prva polufinalna utakmica:

Šabac – Nais sudije: Lazar Anđelić (Beograd) i Vuk Milović (Kragujevac). Delegat VSS: Đoka Zlatanović (Bela Crkva).

Večeras od 20,30 sati – prenos na RTS 2 drugo polufinale:

Partizan – Crvena zvezda sudije: Nenad Golijanin (Beograd) i Andrija Stanojević (Jagodina). Delegat VSS: Dejan Perišić (Beograd).

Sutra od 18 sati – finale kupa Srbije za vaterpolistkinje:

Crvena zvezda – Palilula Sudije: Ivanka Raković Krstonošić (Beograd) i Igor Virijević (Zrenjanin). Delegat: Ljubiša Ćirić (Vrnjačka Banja)

Sutra od 20,30 sati – finale kupa Srbije za vaterpoliste uz direktan prenos na RTS 2.

Pobednici polufinalnih utakmica. Sudije: Vojin Putniković  i Ivan Raković (obojica iz Beograda). Delegat: Zvezdan Kapriš (Bečej).

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име